3.2.3. Rapoarte

Rapoartele create în MicroStrategy trebuie salvate în unul din următoarele foldere:
  • în folder-ul "Public Objects/Reports" (sau un subfolder al acestui folder) situaţie în care sunt accesibile tuturor utilizatorilor care au access la proiect
  • în folder-ul "My Personal Objects/My Reports" (sau un subfolder al acestui folder) situaţie în care sunt accesibile doar utilizatorului curent.
Nu se pot vizualiza rapoarte/documente din alte foldere decât cele menţionate.

Configurare vizualizare rapoarte

Grupurile/utilizatorii creaţi în MicroStrategy nu au acces la nici un proiect şi deci implicit un utilizator nu poate vizualiza nici un raport. Configurarea accesului la proiecte trebuie făcută manual din MicroStrategy. Configurarea accesului la proiecte se recomandă a fi făcută la nivel de grup (care corespunde rolului din SocrateOpen).

De asemenea trebuie ca în MicroStrategy un utilizator să primească acces la un proiect printr-un singur grup. Aceasta necesită identificarea rolurilor necesare pentru raportare în MicroStrategy astfel încât să nu se ajunga la situaţii în care un utilizator să aibă două (sau mai multe) roluri cu raportare MicroStrategy şi ambele să aibă acces pe acelaşi proiect. În caz contrar la rularea rapoartelor din acel proiect datele pe care le va vedea utilizatorul în raport sunt rezultanta unificării tuturor Security Filter de la acele grupuri indiferent cu ce rol s-a logat acel utilizator in SocrateOpen.

Notă: Pentru detalii cum face MicroStrategy unificarea Security filter la un utilizator a se vedea in documentatia MicroStrategy "System Administration Guide Volume 1" capitolul "SETTING UP USER SECURITY" > "Restricting access to data: Security filters" > "Merging security filters"

Pentru a înţelege de ce este nevoie ca un utilizator să aibă acces la un proiect în MicroStrategy printr-un singur grup să luăm următorul exemplu:
Utilizatorul U1 din SocrateOpen are rolurile R1 si R2 care ambele sunt grupuri în MicroStrategy. În MicroStrategy există ca urmare două grupuri cu acelaşi nume ca cele două roluri.
Pentru proiectul P1 din MicroStrategy cele două grupuri au fiecare câte un Security Filter.
Să presupunem că ambele grupuri primesc acces la proiectul P1.
Utilizatorul U1 se autentifică în SocrateOpen cu rolul R1 şi doreşte să ruleze un raport din proiectul P1. În momentul execuţiei raportului în MicroStrategy nu se poate face diferenţa că utilizatorul este autentificat doar cu rolul R1. Drept urmare MicroStrategy va executa raportul şi va aplica Security Filter de la ambele grupuri (făcând unificarea lor după regulile descrise în documentaţia MicroStrategy).

Vizualizare rapoarte

Rapoartele se vizualizează în browser-ul web pornind din SocrateOpen din lista de rapoarte accesibile combinaţiei utilizator-rol. În cazul în care raportul nu poate fi vizualizat din cauză ca sesiunea MicroStrategy a expirat (apare in browser-ul web mesaj) este necesară reîncărcarea listei de rapoarte în SocrateOpen.