3.2.2. Utilizatori

Utilizatorii din SocrateCloud se adaugă automat ca şi utilizatori în MicroStrategy atunci când au sau primesc un rol care este grup în MicroStrategy.

Corespondență utilizatori Socrate Cloud - MicroStrategy


Utilizator SocrateCloudUtilizator MicroStrategy
Denumire utilizatorNume complet
Descriere utilizatorDescriere utilizator
Adresa de emailLogin utilizator +
Adresa de email
ParolaParola



Adăugare utilizatori

Adăugarea utilizatorului în MicroStrategy se face automat atunci când are cel puţin un rol care este grup în MicroStrategy. Adăugarea utilizatorului în MicroStrategy se face conform corespondenţei menţionate anterior. Dacă un utilizator din SocrateCloud nu are adresă de email nu va putea beneficia de integrarea cu MicroStrategy. 

Modificare utilizatori

Utilizatorii care au atribuit un rol care este grup în MicroStrategy sunt automat sincronizaţi cu corespondentul lor din MicroStrategy. Orice modificare la utilizator a unuia dintre elementele de corespondenţă va fi automat sincronizată la utilizatorul din MicroStrategy. 

Din interfaţa SocrateCloud nu se poate vizualiza dacă un utilizator este şi utilizator în MicroStrategy. Aceasta se face doar urmărind dacă printre rolurile asignate acelui utilizator este cel puţin unul care este grup în MicroStrategy şi utilizatorul să aibă adresă de email.

Dacă unui utilizator de SocrateCloud care are cel puţin un rol care este grup în MicroStrategy i se şterge adresa de email el va fi automat sters din MicroStrategy. Similar, dacă un utilizator de SocrateCloud nu are adresă de email dar are cel puţin un rol care este grup în MicroStrategy, în momentul în care i se pune adresă de email va deveni automat utilizator în MicroStrategy.

Când un utilizator devine inactiv va fi automat şters din MicroStrategy. Când un utilizator devine activ şi are cel puţin un rol care este grup în MicroStrategy va fi automat adăugat în MicroStrategy.

Notă: La ştergerea automată a unui utilizator din MicroStrategy nu se şterge şi profile folder al acelui utilizator. Aceasta înseamna că tot ce a creat utilizatorul în folderul "My Personal Objects" din fiecare proiect nu se şterge. Acestea vor putea fi folosite de alţi utilizatori direct din MicroStrategy Desktop sau MicroStrategy Web dar nu din SocrateCloud. Există şi posibilitatea ca un utilizator cu drept de administrare în MicroStrategy să le copieze în alt folder din care se pot vizualiza de alţi utilizatori din SocrateCloud.
De asemenea, în cazul în care mai târziu se va crea din nou un utilizator cu acelaşi login şi nume va avea toate obiectele din profilul anterior disponibile în "My Personal Objects"