10. Extensie - FICO-Ungaria

Reguli Contabile Specifice Obligatorii pentru Ungaria


1. Data contabila a "Descarcarii de Gestiune" (MatchShip) este egala cu data confirmarii primirii marfii de catre client ("Data Confirmarii Receptiei")

  • pentru determinarea datei contabile pentru MatchShip se foloseşte câmpul “DateReceived” de pe master Aviz (M_InOut), care in prealabil este suprsascris cu ”Data Confirmare” din fereastra “ConfirmareLivrari/Receptii”
  • obligatoriu se va folosi tip document aviz de expeditie, cu confirmare
2. Formatul de tiparire al facturii client contine campul de tip data: "Data Confirmarii Receptiei", atat pe fereastra cat si pe tiparitura
  • acest camp exte preluat exclusiv de pe avizul de expeditie rezulta ca regula de facturare, obligatoriu va fi "DupaLivrare"
  • in Ungaria este interzisa generarea fluxurilor de documente tip “1:n; n:1” - ex. o factura la n avize (totul este 1:1). Totusi, pentru siguranta, in cazul in care se genereaza o factura avand la baza mai multe avize, atunci se va prelua data maxima de pe confirmari.
3. Pentru facturile client "NoN HUF", pe tiparitura, valoarea TVA-ului, este afisata atat in valuta baza dar si in HUF - folosindu-se rata de conversie HUF-ValutaBaza de la data confirmarii primirii marfii  "Data Confirmarii Receptiei"
  • situatia apare doar in cazul vanzarii in UE catre terti neplatitori de TVA
4. Postarea facturilor furnizor trebuie sa se faca la "Data Receptiei“
  • in momentul generarii facturii furnizor de pe receptie sau prin “CreeazaLiniiDin..”  (Receptie/Comanda) - data contabila a facturii furnizor va fi actualizata cu “Data Miscarii” de pe NIR
  • in cazul in care se genereaza o factura avand la baza mai multe NIR-uri, atunci se va prelua data max (“Data Miscare”, NIR)
5. Pe tiparitura de factura client, valoarea facturii (GrandTotal) este "scrisa" si in litere (unguresti)
Comments