2.9. Întrebări frecvente


Exista posibilitatea creării unui raport care să conțină datele referitoare la valoarea încasărilor (indiferent de modalitățile de încasare) structurate pe: valuta, perioada de timp, categorie terț, terț, regiune vânzare.

R: Se poate customiza local ecranul de "Incasari si Plati" unde puteti aduce in tabela inca doua coloane virtuale cu "Categorie Tert" si "Regiune vanzare" (presupunand ca regiunea de vanzare nu se modifica pe facturile emise). In acest fel puteti mai apoi sa filtrati doar incasarile si perioada dorita direct din aceasta fereastra si sa folositi raportul de tip lista aferent (desigur, la care sa adaugati si aceste doua coloane noi). Intrati cu System pe baza de test si efectuati urmatoarele:
1. pe Tabele si Coloane, pe tabela C_Payment adaugati doua coloane noi: C_BP_Group_ID si C_SalesRegion_ID. Nume element si Element sistem trebuie sa fie exact acestea. Alegeti-le dupa Element sistem si restul de info le aduce automat sistemul la save.
1.1. asigurati-va ca ati pus la Tip Entitate = User Maintained si la Referinta = Table Direct
1.2. in campul Column Select trebuie sa completati cele de mai jos:
pentru C_BP_Group_ID
(SELECT C_BP_Group_ID FROM C_BPartner WHERE C_BPartner.C_BPartner_ID=C_Payment.C_BPartner_ID)
si pentru C_SalesRegion_ID
(SELECT MAX(C_SalesRegion_ID) FROM C_BPartner_Location WHERE C_BPartner_Location.C_BPartner_ID=C_Payment.C_BPartner_ID)
1.3 dati Sinconizare Coloane pe fiecare in parte (tb sa apara mesajul ** {IsVirtualColumn}
2. mergeti in Ferestre, Taburi&Campuri, pe fereastra "Payment", pe tab "Payment", pe Campuri, pe Business Partner.
2.2 dati cu copiere pentru a mai adauga inca un camp pentru Business Partner Group, legat de coloana nou aparuta C_BP_Group_ID_Business Partner Group (dati o actualizare daca nu apare). Tot "User Mainainted" si "Read only" cu secventa imediat dupa Business Partner (la noi 100 deci 101). Save.
2.3 procedati la fel pentru a adauga si campul Sales Region legat de coloana C_SalesRegion_ID_Sales Region. secventa 102, si aici puteti marca "Acelasi Rand" pentru o afisare in continuarea gupului (depinde de ce alte customizari mai aveti). save.
3. Dati reset cache server aplicatie, restet cache client, si intrati normal. Verificati pe fereastra de Plati daca au aparul cele 2 campuri noi si au datele completate.


Cum se poate vizualiza o schema cu structura detaliata a bazei de date, respectiv tabelele existente in baza de date si legaturile dintre acestea.

R: Nu exista un document cu structura bazei de date. Metadatele se pot citi direct din context sau din AD (structura bazei este documentata chiar in AD). Eventual se poate folosi un instrument de documentare Baza de Date (de modelare BD) care stie sa se conecteze la baza Oracle si sa extraga (citeasca) structura bazei.