20.2. Sesizări

Funcționalitatea de gestiune a sesizărilor din SocrateCloud asigură înregistrarea și monitorizarea sesizărilor interne sau externe. Sesizările pot fi grupate (în funcție de tip, urgență, prioritate, stare etc) folosind tipuri, grupuri și categorii de sesizăripentru a ajuta în procesul de alocare și filtrare. De asemenea, pot trece prin mai multe stări iar acest lucru poate (sau nu) fi reprezentate pe un tabel de bord (Kanban, Sales Pipeline).

SocrateCloud susține următoarele areale în care este utilă folosirea sesizărilor:
  • Informații - cereri (ne)structurate provenind din surse web sau email;
  • Servicii - cereri structurate de realizare a unui serviciu, cu specificarea perioadei şi a locației;
  • Deconturi - cereri structurate de rambursare a unor cheltuieli;
  • Informații Terți - cereri structurate privind un anumit client/partener şi documentele sale: comanda, factura, livrarea și plata;
  • Cereri de ofertă - cereri structurate privind distribuirea unui produs sau serviciu;
  • Alte Sesizări - cereri nestructurate de servicii pentru clienţi;
În funcție de tipul cererii, aceasta poate fi convertită automat într-un document precum ofertă, comandă sau factură. Un email de confirmare cu număr de trasabilitate poate fi trimis manual sau automat. Cererile pot fi alocate la utilizatori pentru acțiuni în vederea rezolvării. Prin utilizarea numărului de trasabilitate, expeditorul unei sesizări poate actualiza informația existentă în sesizare. 

Capabilitățile de administrare a cererilor din cadrul SocrateCloud asigură un răspuns prompt (adaptarea fluxurilor în funcție de procese specifice) și un timp scăzut de răspuns și rezolvare.