8.3. Comenzi Furnizor

Comanda furnizor este un document de control pentru recepții și facturi, prin care se solicită articole de la un furnizor. 

Documentul "Comanda Furnizor" este format din antet (master) și linii (detalii). Antetul conține informații de identificare a documentului: Număr document, Data, Furnizor, Societate, Condiții de plată etc. Detaliile conțin lista de articole comandate. Pentru fiecare articol care trebuie comandat se introduce câte o linie, unde se specifică informații legate de preț și cantitate.

O comandă furnizor poate fi obținută astfel:
Detaliile unei comenzi pot fi obținute automat:
  • cu ajutorul procesului Crează linii din din fereastra Comenzi Furnizor, pe baza unui proiect, unui necesar de aprovizionare sau a unui șablon document;
  • cu ajutorul procesului Copiază detalii din fereastra Comenzi Furnizorpe baza unei alte comenzi;
Dintr-o comandă se pot genera:
  • linii pe recepții - cu ajutorul procesului Crează linii din din fereastra Recepții;
  • linii pe facturi furnizor - cu ajutorul procesului Crează linii din din fereastra Facturi Furnizor.
În SocrateCloud comanda furnizor este opțională, deoarece se pot crea facturi și recepții fără a avea o comandă, însă recomandarea este de a se lucra pe bază de Comenzi.

Comanda furnizor poate fi tipărită prin apăsarea butonului Tipărire  din bara de instrumente. Formatul de tipărire utilizat este determinat de tipul documentului. Formatul de dată și limba sunt determinate de caracteristica multilingvă a documentului și de limba definită pentru terț. Pentru a vizualiza comanda înainte de tipărire trebuie ca în fereastra Preferințe Utilizator din meniul Unelte să fie bifată căsuța Întotdeauna vizualizați înainte de tipărire.