8.1. Cereri de Ofertă

SocrateCloud pune la dispoziție o funcționalitate prin care se pot trimite cereri de ofertă, pentru diverse articole și cantități, către furnizori. Funcționalitatea este utilă pentru aprovizionarea cu articole de la mai multi furnizori. 

Primul pas în utilizarea cererilor de ofertă este de a crea un subiect din fereastra Subiecte CereriSubiectele cererii de ofertă reprezintă o listă de furnizori care pot fi invitați să facă o ofertă și determină format-ul de tipărire al cererii de ofertă. 

Cererile de ofertă cuprind toate detaliile și parametri care trebuie utilizați de furnizor pentru a face o ofertă. Acestea se introduc în fereastra Cereri de ofertă și sunt împărțite pe articole care la rândul lor sunt împărțite pe cantități, pentru care se pot face oferte.

După ce se completează o cerere de ofertă, se crează răspunsuri pentru fiecare furnizor abonat la subiectul cererii. Răspunsurile se găsesc în fereastra Răspunsuri Cereri și conțin aceleași produse și cantități ca și cererea de ofertă. Se așteaptă ofertele de la furnizori și pe măsura apariției lor se completează răspunsurile la cerere. După introducerea unui răspuns, se verifică dacă este complet, conform tipului cererii de ofertă.

După ce toate răspunsurile au fost completate și verificate, se revine în fereastra Cereri de ofertă unde răspunsurile se pot clasifica și pe baza clasificării, se stabilesc răspunsurile câștigătoare. 

După ce se selectează răspunsurile câștigătoare, se pot crea comenzi furnizor și comenzi client pe baza cererii de ofertă.