05.8. Schimbări structurale și colectarea automată a datelor

Schimbări structurale în timpul derulării proceselor 

După momentul începerii funcţionării unei aplicaţii sau chiar în timpul implementării, utilizatorii solicită de multe ori efectuarea de schimbări în structura informaţională. 

În timpul utilizării aplicaţiei, oamenii realiezază că anumite informaţii nu sunt necesare sau că sunt necesare informaţii adiţionale în procesul de luare a deciziilor. De asemenea, schimbările apărute în cadrul proceselor de afaceri ar putea necesita colectarea de informaţii suplimentare.

Majoritatea aplicaţiilor nu permit efectuarea de schimbări în timpul derulării proceselor de afaceri, ori schimbarea poate însemna implementarea unui sistem aproape de la zero.

SocrateCloud permite utilizatorilor (nu numai experţilor IT) să adauge, schimbe sau şteargă dimensiunile informaţiilor în orice moment. Structura de date OLAP (Online Analysis Processing) este actualizată automat.

Colectarea automată a datelor

Introducerea datelor trebuie să fie cât mai eficientă posibil, ceea ce este echivalent cu a introduce cât mai puţine câmpuri posibile în timpul cel mai scurt. SocrateCloud furnizează un cadru standard care permite colectarea automată a informaţiilor din contextul tranzacţiei, pentru a minimiza cantitatea datelor pe care utilizatorul trebuie să le introducă.

Acesta reprezintă un avantaj semnificativ faţă de alte aplicaţii. De exemplu, funcţionalitatea de Introducere a Comenzii Client de obicei nu poate "deduce" nevoile informaţionale ale funcţionalităţii CRM, ceea ce are ca rezultat informaţii ce nu sunt disponibile sau nevoi ce trebuie deduse prin intermediul datelor existente, ceea ce duce la pierderi de detalii importante.

Obţinerea informaţiei direct de la sursă este un beneficiu enorm. Utilizatorul nu este întrebat dacă informaţia este necesară, ea fiind captată automat de sistem în funcţie de regulile definite.