Bine aţi venit la versiunea online a documentaţiei SocrateCloud!

SocrateCloud este sistemul integrat de gestiune ERP/CRM dezvoltat și livrat pe modelul open source. El este destinat întreprinderilor mari şi medii, dar poate fi utilizat cu succes și de către organizații mici în regim Saas/Cloud. Conceput pentru piaţa de afaceri globală, SocrateCloud este uşor de instalat şi implementat. Spre deosebire de alte soluţii, veţi avea posibilitatea înregistrării facturilor la câteva ore după instalare, fără compromiterea funcţionalităţilor sau decizii ireversibile.

Acest ghid de utilizare include informaţii destinate să vă ajute în utilizarea eficientă a sistemului SocrateCloud şi conţine informaţii referitoare la diferitele funcţii şi caracteristici oferite de sistem. El este structurat în mai multe secţiuni astfel încât să se poată naviga uşor de la o funcţionalitate la alta.

https://sites.google.com/a/bitsoftware.ro/manual-socrateopen/acasa-as/00-prezentare-generala/SocrateCloud%20-%20Functionality%20diagram.jpg?attredirects=0

Piaţa ţintă

SocrateCloud a fost conceput pentru industriile de distribuţie, retail şi servicii şi în viitorul apropiat va oferi şi funcţionalităţi avansate pentru procesele de producţie. El are în prezent o funcţionalitate de bază pentru administrarea fluxurilor de aprovizionare şi producţie, însă aceasta este limitată. Nu există însă o funcţionalitate de producţie complet dezvoltată care să includă administrarea fabricilor şi MRP (Manufacturing Resource Planning) dar acestea sunt în dezvoltare şi vor îngloba cele mai avansate concepte MRP3.

SocrateCloud este destinat întreprinderilor medii şi mari, cu o cifră de afaceri de până la 500 milioane Euro, precum şi întreprinzătorilor privaţi, canalelor de distribuţie, magazinelor, francizelor, etc.


Terminologie

Nomenclator termeni specifici folositi in cadrul aplicatiei

Instructiuni privind accesarea aplicatiei on-line si logarea in aplicatie

Fluxul de informatii al proceselor in conformitate cu un model predefinit

Diferenţiere

Următoarele trăsături diferenţiază SocrateCloud de celelalte aplicaţii:

Implementare rapidă, fără decizii finale. Nu este nevoie să analizaţi totul de la început, pentru că aveţi posibilitatea implementării schimbărilor mai târziu. Fiecare decizie este reversibilă.

Integrare reală ceea ce înseamnă că toate datele (CRM - Customer Relationship Management, ERP şi Contabilitate) sunt prelucrate pe baza aceloraşi tranzacţii. Nu este nevoie ca datele să fie transferate, integrate sau transformate. Utilizatorul care introduce date nu trebuie să se teamă în legătură cu informaţiile necesare pentru modulul CRM, pentru că acestea sunt prelucrate automat.

Erori controlate – Oamenii în general încearcă să prevină producerea erorilor. Dar nu există medii în totalitate sigure, pentru că în cadrul lor există prea multe variabile. Puteţi fi sigur că vor exista erori tehnice şi probleme. Astfel, ideea a fost să se creeze un mediu în care să aibă loc erori controlate, în care să aibă loc o recuperare rapidă în urma erorilor, în care să puteţi reîncepe să lucraţi şi să trataţi problemele apărute.

Complet şi uşor de accesat – Sistemul este complet, interfaţa Client/Server asigurând toate componentele necesare. Acesta poate fi accesat prin intermediul interfeţei web, fără a fi necesară implementarea altor componente la client.

Piaţă globală – Este relativ uşor să construiţi funcţii multiple în SocrateCloud, ceea ce vă permite să acţionaţi în cadrul unei pieţe globale, cu limbi, monede şi metode contabile diferite. Sistemul este cu adevărat flexibil.

Interfaţă prietenoasă – Majoritatea ferestrelor sau ecranelor sunt generate în funcţie de reguli şi pe baza dicţionarului. Acest lucru asigură accesul personalizat, oferindu-i utilizatorului ceea ce are nevoie. În acest mod, SocrateCloud recunoaşte faptul că oamenii au nevoi diferite. Abordarea bazată pe dicţionarul de date permite stabilirea de reguli definite de utilizator. Toate ferestrele pot fi customizate şi reduse la acele câmpuri de care utilizatorul are nevoie, ceea ce oferă o mai mare flexibilitate decât majoritatea aplicaţiilor.

Pentru a avea sucess într-o piaţă aflată în schimbare este esenţial să puteţi adopta schimbările în orice moment şi în cel mai scurt timp posibil. Acest lucru poate face diferenţa.

Limitări

În prezent, SocrateCloud nu conţine un modul complet de Administrare a Necesarului de Materiale, (MRP) în ceea ce priveşte gestionarea cererii sau planificarea producţiei. Însă există posibilitatea calculării cererii globale şi realizării de previziuni, precum şi efectuarea unei planificări foarte simple a resurselor. Toate aceste funcţionalităţi sunt însă în curs de dezvoltare.


Pentru a se respecta metodele de descărcare a gestiunii (FIFO, LIFO), este obligatorie operarea documentelor primare în ordine strict cronologică (cronologic = moment în timp, nu dată document)!

Pe lângă acestea, la nivelul articolului se poate seta modul de urmărire pe Lot (ca subvariantă a metodei de descărcare FIFO). 


Declarația de conformitate cu OMF 2634/2015