INVITAŢIE DE PRESĂ

 

EVENIMENTUL

Organizaţia Salvaţi Copiii lansează marţi, 23 aprilie, cu sprijinul cunoscutului scriitor Mircea Cărtărescu, o platformă de parenting pozitiv, cu acces gratuit, pentru părinţi, cadre didactice şi specialişti, în cadrul campaniei pentru combaterea violenţei la adresa copiilor, “Copiii fără etichete”, pentru a promova metode de disciplinare pozitivă a copiilor.

“Cum înlocuim cultura băţului cu cea a respectului pentru copil?”

Este una dintre întrebările pe care scriitorul Mircea Cărtărescu, tată şi profesor, şi le pune, când vorbeşte despre modul în care sunt educaţi copiii în România. Vă invităm să aflaţi răspunsul marţi, 23 aprilie, de la ora 10.30, în cadrul evenimentului de lansare a platformei de parenting pozitiv.

Parte a campaniei pentru combaterea violenţei fizice şi emoţionale la adresa copiiilor lansate de Salvaţi Copiii România în luna martie şi intitulate “Copiii fără etichete”, platforma va oferi părinţilor şi cadrelor didactice soluţii pentru o disciplinare pozitivă a copiiilor. În cadrul unui eveniment ieșit din tiparele unei conferințe de presă, scriitorul Mircea Cărtărescu va lansa platforma de parenting, iar bloggerii care au susţinut campania cu articole pe blogurile lor vor primi diplome de onoare din partea Salvaţi Copiii România. Prin acest eveniment, Biblioteca Centrală Universitară va marca şi Ziua Bibliotecarului, din dorinţa de a asocia munca bibliotecarilor cu metodele pozitive de educare a copiilor.

“Copiii fără etichete” îşi propune conştientizarea şi generarea unei schimbări de atitudine faţă de copii şi de modul de educare a lor, reunind personalităţi importante din mediul cultural, insituţii ale statului, dar şi bloggeri care s-au solidarizat cu campania. Ea a fost gândită ca o sursă de soluţii pentru una din cele mai stringente probleme cu care se confruntă societatea românească astăzi: violenţa împotriva copiilor, o realitate de necontestat în principalele două medii care îi formează pe aceştia - familia şi şcoala -, cu efecte directe asupra echilibrului emoţional al copiilor.

La finalul lunii martie, Salvaţi Copiii a făcut public primul studiu din România ultimilor 10 de ani privind abuzul la adresa copiilor. Cifrele sunt copleşitoare: 38% dintre părinţi recunosc faptul că-şi bat copiii, iar 63% dintre copii afirmă că sunt bătuți acasă de către părinţii lor, în timp ce 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului. 18% dintre copii afirmă ca au fot bătuţi acasă cu băţul sau cu nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn, iar 86% dintre copii sunt certaţi de către cadrele didactice atunci când greşesc şi 33% dintre copiii sunt jigniţi  şi etichetaţi la şcoală de către cadrele didactice.

În decurs de o lună, între 19 martie şi 18 aprilie, peste 120 de bloggeri s-au alăturat campaniei “Copiii fără etichete” cu articole emoţionante, care au antrenat discuţii şi comentarii incitante.

 

LOCAŢIE: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, AULA, Calea Victoriei, nr. 88

 

INVITAT: Mircea Cărtărescu, scriitor

 

PARTICIPANŢI:

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România

Mireille Rădoi, director general Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”

Diana Stănculeanu, psiholog, reprezentant al Salvaţi Copiii România

Cristian China-Birţa, blogger la chinezu.eu

Bloggeri participanți în campania ”Copiii fără etichete”.

  

PARTENERI:

  

                                  

 

 

PENTRU CONFIRMĂRI ȘI INFORMAŢII PRESĂ

Vă rugăm să confirmaţi participarea dumneavoastră până la data de 21.04.2013 la anamaria.onisei@omavision.ro, 0721.208. 300.

sau 0752. 220. 420.

 

PENTRU DETALII SUPLIMENTARE DESPRE CAMPANIE

Vă rugăm să luaţi legătura cu Oana Marinescu, director OMA Vision, la oana.marinescu@omavision.ro, 0741.278.737.

 

 http://salvaticopiii.ro/?id2=0002000100000002