Firearm awareness

Heb jij je ooit afgevraagd wat je moet doen als je wordt geconfronteerd met een vuurwapen ? Waar dit een aantal jaar geleden als onrealistisch bestempeld werd moet je toch toegeven dat recente gebeurtenissen het gevaar van vuurwapengeweld toch steeds dichterbij laten komen. Wij helpen mensen die, al dan niet beroepsmatig, graag wat meer willen leren over vuurwapens en het gevaar ervan, dit doen we door ze kennis en ervaring op te laten doen in een gecontroleerde en veilige omgeving.


Wij geloven dat iedereen slachtoffer kan worden van een aanslag of bedreiging met een vuurwapen, maar slachtoffer zijn betekent niet dat je ook hulpeloos bent. Vanaf het begin van de aanval of bedreiging totdat je wordt bijgestaan door politie en of defensie ben je op jezelf aangewezen en ben jij dus zelf verantwoordelijk voor je eigen handelen. Door te investeren in kennis en training zul jij je kansen op overleven vergroten!

Tijdens de cursus leer je wat over de verschillende vuurwapens en de schade die ze kunnen aanrichten, er wordt aandacht besteed aan EHBO en Triage. Maar je wordt vooral bewust gemaakt van wat haalbaar is en ook wat niet realistisch is.
Cursussen

De firearm awareness cursus bestaat uit 3 cursussen waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen.


Cursus 1 “Introduction to fire arms”

dit is de eerste cursus, een laagdrempelige cursus waarin de kwaliteiten en gebreken van het vuurwapen de schutter en omstandigheden worden besproken. Aan de hand van praktische voorbeelden, oefeningen en demonstraties wordt je bijgebracht welke mogelijkheden je hebt en wat je beste overlevingsstrategie is. Ook leer je een aantal basale ontwapenings technieken en wordt er een stukje EHBO behandeld.


Cursus 2 “Gun survival”

Dit is een meer praktische cursus welke wordt gegeven op een Airsoft trainings locatie de training is gevuld met zeer praktische scenario's die een duidelijk beeld geven van wat een vuurwapen gevaarlijke situatie inhoud. Doormiddel van allerlei testen en evaluatie momenten proberen we je een goed beeld te geven van je beperkingen maar vooral ook je mogelijkheden.


Cursus 3 "Introduction to Firearms"

Is de laatste cursus in de rij, hierbij gaan we op verschillende locaties echt schieten. Er wordt gestart met een sessie kleiduiven schieten gevolgd door een lunch. Daarna vertrekken we naar een volgende locatie en hier kun je ervaren hoe het is om met een breed scala aan andere vuurwapens te schieten, van geweren tot pistolen in verschillende kalibers.


Voor het volgen van de “Gun survival” of de “introduction to firearms” moet je de Firearm awareness cursus gedaan hebben of een defensie of justitie legitimatie kunnen overhandigen.