DS6 Studiekeuze

Sommige van jullie wisten al erg vroeg wat je later zou worden. Hoe groot was je toen? Een goede meter? En wat was het nu ook weer? Juf, brandweerman, voetballer, dokter, … ? Voor sommige onder jullie is de droom nooit

veranderd, de meeste 17-jarigen kijken nu een hele andere richting op...

In de derde graad komt het erop aan om via nieuwe ervaringen (projecten, kijkstage, …) een beslissende afslag te nemen. Ook specifieke op de studiekeuze gerichte activiteiten helpen je meer dan waarschijnlijk op weg. De bundel studiekeuze is opgebouwd om deze ervaringen en activiteiten te bundelen tot één overzichtelijke geheel.

Toch betekent dit voor de meeste leerlingen niet dat je keuze zomaar uit de lucht komt gevallen. De belangrijkste rol blijft bij jezelf liggen. Via reflecties over je ervaringen en actief op zoek te gaan naar richtingen die bij je erg aanspreken op scholen die bij je passen, ontwart de knoop zich langzaam maar zeker.

Jullie openen de links van de deelopdrachten (onderaan de pagina) en slaan het document op als google doc. Vergeet niet te delen met de begeleidende leerkrachten. De verwerking van elke deelopdracht neemt één lesuur in beslag. 

Wat na STW?