Projecten‎ > ‎Projecten SW‎ > ‎

DS4 Psychologische experimenten

Het belang van wetenschappelijke experimenten is moeilijk te onderschatten.

 

Dit geldt evenzeer in de humane wetenschappen, zoals psychologie of sociologie. De leerlingen leren waarom dit zo is via deze examenopdracht.
 
De zesdes werken tijdens semester 1 sinds het schooljaar 2009-2010 een experiment uit de humane wetenschappen uit. Ze presenteren de opzet, het verloop en de conclusie van dit experiment aan de klas via een powerpoint. Deze wordt ondersteund door een filmpje waarin ze het experiment hernemen of naspelen. De presentatie moet voldoen aan de voorwaarden uit de leercirkel van Kolb, zoals omschreven in de opdracht. Daarnaast schrijven onze laatstejaars een bescheiden onderzoeksbundel over experimenten (zie cusus 6sw).
 
In bijlage is de onderzoeksopdracht (versie 2011-2012 in word) te consulteren. Via de drie subpagina's zijn de resultaten te bekijken, nl. presentaties in beeld, de verwerkingsbundels en de videoclips van de leerlingen. De twee laatste subpagina's zijn enerzijds gewijd aan de oorspronkelijke experimenten en brengen anderzijds reportages over de experimenten.