Nieuws‎ > ‎

Laatste nieuws van 2012

Geplaatst 16 dec. 2012 05:27 door Geert Stienissen   [ 16 dec. 2012 06:00 bijgewerkt ]

Net voor het afsluiten van semester 1 overloop ik nog graag eens de nieuwigheden op de website sociale wetenschappen.

In september kwam er een volledig dossier over de gemeenteraadsverkiezingen met een cursus, powerpoint, weblinks etc. Dit blijft te raadplegen op DS5 Gemeenteraadsverkiezingen 

De weblinks van onze dossiers en videoclips zijn aangevuld. De meest recente toevoeging is de website http://skizzle.nl in het dossier Pesten. Jeffrey Arenz, de oprichter van Skizzle, was recent te gast in meerdere televisieprogramma's waaronder 'De Wereld Draait Door'. 

Wat is verder nieuw op de website? Voor verschillende cursusdelen maakte ik een quiz met niet al te moeilijke vragen Quiz. Het onderdeel GIP en de Cursus 5SW werden aangepakt. Ze zijn nu voor de helft volledig. De andere 50% komt in 2013 online.

Ook in 2013 zal ik de actualiteit blijven volgen om deze waar mogelijk te linken aan de cursus. Een mooi voorbeeld hiervan in semester 1 was De schedel van Gage, anno 2012 

Wat kan je nog verwachten van 2013? Nadat 6STW drie jaar naar onze hoofdstad trok voor een Brusseldag, komt er volgend semester voor het eerst een plaatsvervangende culturele dag in Antwerpen. Dit uitgeschreven project wordt zeker toegevoegd aan de website sociale wetenschappen. Ik tracht eindelijk tijd te maken om meer lessen ook volgens de regels van de kunst uit te schrijven als lesidee. En de weblinks worden herschikt per doelstelling van het leerplan.