GIP‎ > ‎

Voorbeelden NW-gericht

De leerlingen van de richting STW bepalen op het vijfde jaar welke weg ze inslaan voor hun geïntegreerde proef. Ze vormen groepjes van gelijkgestemden en kiezen een onderwerp naar hun interesse. Via onderzoeks- en projectopdrachten werken ze aan een literatuurstudie en aan een project voor een doelgroep. Tot slot presenteren ze hun werk voor een jury van leerkrachten en externe juryleden.

 

Vanaf dit schooljaar kiezen we voor drie jury’s die een zekere specialisatie hebben in het interesseveld van leerlingen. Dit betekent zeker niet dat het vakdoorbrekende aspect van een geïntegreerde proef geminimaliseerd of zelfs genegeerd wordt. Wel leert de ervaring ons dat het nodig is om de leerlingen naar meer diepgang te stuwen. En het is onmogelijk om dit te doen voor alle aspecten van de integratie tussen natuurwetenschappen, sociale wetenschappen, voeding (en expressie).

 

Aansluitend bij deze verdieping kiezen we voor drie jury’s, met elk een ander interesseveld. De jury’s worden samengesteld met leerkrachten en niet-leerkrachten. Onder de niet-leerkrachten gaan we op zoek naar een goede mix van onderwijsdeskundigen en personen met een bijzondere band met één of meerdere onderwerpen.

 

De jury 2010-2011 bestond naast eigen leraars uit volgende krachten: Gert Braeken (leraar TISM Bree), Jos Driesen (directeur middenschool Heilig Hart Bree), Miet Hendrikx (directrice Biotechnicum Bocholt), Bart Mundus (duurzaamheidsambtenaar stad Bree), Linda Packlé (pedagogisch directeur leerlingen SAB).
De jury 2011-2012 bestond uit volgende externen: Miet Hendrikx (directrice Biotechnicum Bocholt), Irène Indemans (coördinatrice middenschool Heilig Hart Bree), Bart Mundus (duurzaamheidsambtenaar stad Bree).
Via de subpagina’s kan de lezer enkele vroegere gippen bekijken. Zowel de bundel, powerpoint en creatieve verwerking staan online.