Nieuws

Tweets van @GeertStienissen  of  Pinterest Geert Stienissen (rechtermuisknop: open in nieuw tabblad)

6STW: summatieve toets voorbereiden

Geplaatst 4 jun. 2019 08:51 door Geert Stienissen

Leerstof ST INOEFENEN opgave ‎(mogelijke toetsvragen)‎ ‎(6sw)‎


leerstof DS4 INOEFENEN opgave ‎(enkele uit vele mogelijke toetsvragen)‎


leerstof DS5 INOEFENEN opgave ‎(enkele uit vele mogelijke toetsvragen)‎


5STW: summatieve toets voorbereiden

Geplaatst 3 jun. 2019 00:45 door Geert Stienissen

Leerstof ST INOEFENEN opgave ‎(mogelijke toetsvragen)‎ ‎(5sw)‎


leerstof DS2 INOEFENEN opgave deel 1 ‎(mogelijke toetsvragen)‎


leerstof DS2 INOEFENEN deel 2 ‎(mogelijke toetsvragen)‎


leerstof DS3 INOEFENEN opgave deel 1 ‎(mogelijke toetsvragen)‎


6STW naar Antwerpen

Geplaatst 3 jun. 2019 00:40 door Geert Stienissen

De leerlingen van 6 Sociale en technische wetenschappen verkenden Antwerpen op diverse manieren door bezoeken aan het MAS en aan brouwerij De Koninck. In de voormiddag gidsten onze zesdes elkaar doorheen de geschiedenis en cultuur van 't Stad vanaf het prachtige Museum aan de stroom. Daarna bezochten we onder leiding van onze klasgidsen nog het in verbouwing zijnde Steen en de Grote markt met het standbeeld van Brabo. Met een opdrachtenbundel in de hand doorkruisten de zesdes in de namiddag het brouwerijmuseum van De Koninck. Na een lokaal brouwsel zat de excursie er helemaal op. 

Tweedaagse naar de Westhoek voor 5STW

Geplaatst 3 jun. 2019 00:29 door Geert Stienissen   [ 3 jun. 2019 00:31 bijgewerkt ]

De tweedaagse naar de Westhoek begon met een bezoek aan het herdenkingsmuseum van ‘Passchendaele 1917’ in Zonnebeke en een wandeling naar de begraafplaats van ‘Tyne Cot’. 


Meer oorlogsgeschiedenis in de namiddag want de leerlingen van 5 Sociaal technische wetenschappen kregen een zoekopdracht doorheen het museum ‘In Flanders fields’ te Ieper. Tijd om naar de slaapplaats te trekken. 


En eerlijk, het meisjesgedeelte viel tegen. Gelukkig bracht de heerlijke zelfbereide spaghetti soelaas en na een indrukwekkende uitvoering van de ‘Last post’ en enkele vrije uurtjes in de stad deed het zandmannetje al snel zijn werk.


Dag twee stond in het teken van brood. Na een bezoek aan het Veurnse bakkerijmuseum mochten de leerlingen hun eigen kunstzinnige creatie voor een brooddoos voorstellen onder de standbeelden van de Drie Wijsneuzen op het strand van De Panne. Een korte strandwandeling of een snelle duik later was het tijd om huiswaarts te keren.Ex-gedetineerde getuigt voor 6STW

Geplaatst 22 mei 2019 00:13 door Geert Stienissen

Dankzij 'prison talk' van de Bond Zonder Naam ontving 6 Sociaal technische wetenschappen een bijzondere spreker. Ex-gedetineerde Lieven, die in de gevangenis zat wegens doodslag en nog steeds een enkelband draagt, gaf op vrijdag 17 mei een pakkende getuigenis over zijn leven achter de tralies. Zijn 'buddy' Guido Verschueren (foto), 34 jaar lang directeur van de gevangenis van Leuven, verzorgde de inleiding en verschafte onze leerlingen achtergrondinformatie. 

Dankzij deze getuigenis kregen onze leerlingen een realistische kijk op het leven achter de tralies. Zonder de feiten te verbloemen of vergoeilijken braken de sprekers een lans voor menselijkheid. Ook voor gedetineerden.

Advocaat in de klas

Geplaatst 21 mei 2019 12:47 door Geert Stienissen

De leerlingen van 6 Sociale en technische wetenschappen ontvingen op dinsdag 14 mei advocaat-stagiaire Anne-Lore Neuts. Deze oud-leerling van SAB sprak bevlogen over de werking van justitie, het beroep van advocaat en de ervaringen uit haar prille carrière. Een leerrijke en interessante uiteenzetting die werd afgesloten met een vragenronde. De spreekbeurt kaderde in de lessen sociale wetenschappen over normen, waarden, recht en criminaliteit.

Bedankt Klascement voor de prijs!

Geplaatst 21 mei 2019 12:43 door Geert Stienissen


Open school

Geplaatst 2 mei 2019 23:14 door Geert Stienissen


Creatieve opdracht emoties

Geplaatst 2 apr. 2019 02:56 door Geert Stienissen

Buurtemotie ‎(S1, E1)‎.mp4


Optische illusie in schoolgang?

Geplaatst 7 feb. 2019 02:20 door Geert Stienissen


Rechten op afbeelding: Casa Ceramica

1-10 of 359