Seccions‎ > ‎Excursionisme‎ > ‎

Blog excursionisme


Senderisme Sortida circular al Mont-roig el 17 de novembre de 2019

4 de nov. 2019, 13:00 publicada per Excursionisme Ateneu

Mont roig
Un grup de socis estan interessats en realitzar diferents activitats de senderisme i compartir-les amb la resta de socis. La primera proposta inclou la visita a la Font de la Fabregada i l’Ermita de Montalegre. Podreu veure pedres de Bauxita i plantes interessants. Dificultat mitja.

Durada aproximada 2 ½/3 hores.

Si voleu acompanyar-los feu un correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat o truqueu al telèfon al 682 621 792 (de 18 a 20 h). Us passarem la informació del lloc de sortida i la resta d’informació de l’activitat.

Alacant – Del 5 al 8 de desembre de 2019

3 d’oct. 2019, 13:04 publicada per Excursionisme Ateneu

Hem pensat aprofitar aquests dies per visitar la província d’Alacant, única que ens falta per completar el nostre coneixement del País Valencià. La província d’Alacant sempre ha estat relacionada amb el sol i les platges, però els visitants es sorprenen quan descobreixen el seu patrimoni històric i artístic.

Us proposem sortir el dia 5 de desembre després de dinar i viatjar fins Alacant. Visitarem Orihuela on va néixer i viure el poeta Miguel Hernández, Elx amb el PalmeraL declarat Patrimoni de la Humanitat, Novelda, la Vall i el Castell de Guadalest i la ciutat d’Alacant. El diumenge 8 després de dinar tornarem a Lleida.

Reserva de places: (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 7 d’octubre. Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva). Per telèfon al 682 621 792 (de 18 a 20 h)

La Jonquera-Ribesaltes, 12-13 d'octubre (excursió sobre Memòria Històrica)

21 de maig 2019, 11:43 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 2 de set. 2019, 4:01 ]

La secció d’excursionisme amb la col•laboració de l’equip de Memòria Històrica us tornem a proposar desplaçar-nos fins a la Catalunya Nord. Dissabte al matí farem una visita guiada al Museu Memorial de l’Exili a la Jonquera (MUME).

Després de dinar anirem fins al municipi de Colliure on visitarem la tomba d’Antonio Machado. De camí farem una parada fotogràfica amb una breu explicació al pas fronterer de Portbou.

L’endemà visitarem el Camp de Ribesaltes, que duu el nom oficial de Camp Mariscal Joffre. Avui dia és un museu de la memòria per explicar la persecució i l’assassinat de poblacions de jueus.

Els primers presoners de Ribesaltes, però, serien els republicans espanyols obligats a fugir pels Pirineus a partir del gener del 1939. El colonialisme i l’estigmatització de les poblacions considerades apàtrides, treballadors estrangers, refugiats o ciutadans d’un país enemic formen part de la història europea que es vol explicar i conèixer en aquest museu.

Reserva de places: (màxim 4 places) Per correu electrònic a memoriahistorica@ateneulleida.cat

L’excursió va adreçada a les persones sòcies de l’Ateneu, però si hi esteu interessats i no en sou, no dubteu a contactar amb nosaltres.

Un cop us confirmem la plaça, haureu de fer el pagament abans del 20 de setembre per completar la vostra reserva.

Retorn a la Batalla de l’Ebre. Dissabte 1 de juny (excursió sobre Memòria Històrica)

15 d’abr. 2019, 4:33 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 26 d’abr. 2019, 5:08 ]

Queda molt per fer en l’àmbit de la Memòria Històrica i per això tornem a visitar alguns dels escenaris on es desenvolupà la Batalla de l’Ebre.

Per conèixer-los i entendre millor la història recent ens acompanyarà com a guia l’historiador Josep Guàrdia.

La primera parada la farem al Pont de ferro a Flix.A continuació visitarem el monument memorial de les Camposines, espai de record a tots els soldats desapareguts durant la batalla, que pertany al municipi de La Fatarella. Us convidem a portar flors i escrits o poemes d’homenatge a les víctimes. Pararem a esmorzar a Corbera d’Ebre.

Després anirem fins al municipi de Vilalba dels Arcs i a les trinxeres de les Devees  (també al municipi de la Fatarella), un dels espais històrics de la batalla de l'Ebre.Dinarem en un restaurant de Corbera d’Ebre per després entrar al Centre d’Interpretació 115 dies, que ofereix una visió completa del que van significar aquells 115 dies de combats a l’Ebre,


Reserva de places (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 6 de maig i com a màxim fins al 24 de maig:

           per correu electrònic a memoriahistorica@ateneulleida.cat 

Un cop us confirmem la plaça haureu de fer el pagament abans del 27 de maig (el preu inclou el desplaçament en autocar, el dinar i l’entrada al Centre d’Interpretació 115 dies).


Castell de Mur i Botigues de Salàs. Dissabte, 6 d’abril

28 de febr. 2019, 10:30 publicada per Excursionisme Ateneu

Aquesta sortida al Pallars Jussà és per conèixer dos indrets representatius de dos èpoques diferents de la comarca . Pel matí visitarem el conjunt medieval de Mur, castell i col·legiata. Desprès de dinar farem un petit viatge retrospectiu a la nostra infància a través les Botigues Museu de Salàs. Per completar ens aproparem a la singular Torre de Barta.

Reserva de places: (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 6 de març. Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).Per telèfon al 682 621 792 (de 16 a 18 h). Confirmada la vostra reserva haureu de fer el pagament fins al 23 de març.

Hongria 2019 - 1r torn: del 2 al 9 de juny, 2n: del 7 al 14 de juliol

7 de febr. 2019, 12:57 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 26 de març 2019, 16:14 ]

Hongria és un país privilegiat per les seues aigües termals i pels seus sumptuosos palaus construïts al llarg dels mil anys d’Història. En aquest viatge visitarem la capital Budapest, el Palau Gödölló, el llac Balaton, la fàbrica de porcellana de Herend, les poblacions d’Esztagon, Visegrad, Györ... Escoltarem la seva música, gaudirem de les danses Hongareses i soparem al Danubi.

 


Reserva de places: (màxim 4 places per correu o trucada).

Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).Per telèfon al 682 621 792 (de 16 a 18 h)

La Secció d'Excursionisme tancarà el mòbil 682 621 795 per les festes de Nadal, del 24 de desembre de 2018 al 9 de gener de 2019, abmdòs inclosos.

27 de des. 2018, 10:15 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 10 de febr. 2019, 10:02 ]


Bèlgica de l’1 al 5 de maig de 2019

15 de des. 2018, 9:28 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 27 de des. 2018, 10:21 ]

A hores d’ara ja sabeu que l’abril de 2019 l’Ateneu Popular de Ponent compleix 40 anys i que la secció d’Excursionisme ens afegim a celebrar-ho.

Per aquest motiu que hem preparat un viatge per visitar alguns dels indrets més destacats de Bèlgica. Anirem a Gant, Bruges, Anvers, Malines, Waterloo i, per descomptat, a Brussel·les on també tenim prevista una visita guiada a la seu del Parlament Europeu.


 Reserva de places (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 10 de gener: Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).  Per telèfon al 682 621 792 (de 16 a 18 h).

Un cop us confirmem la plaça haureu d’abonar el 50% del viatge abans del 26 de febrer.

 Per estar al dia de les nostres propostes, us recordem, com sempre, consulteu la pàgina web de l’Ateneu www.ateneulleida.cat/seccions/excursionisme (a activitats o al bloc de la secció) o adreceu-vos a la Secretaria de l’Ateneu.

EL FRONT DEL SEGRE: DEL CAP DE PONT DE SERÒS A LA COVA HOSPITAL DE LA BISBAL DE FALSET dissabte, 16 de febrer

15 de des. 2018, 9:15 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 16 de des. 2018, 0:07 ]

Amb motiu de la commemoració del 80è aniversari del Front del Segre de la Guerra Civil, farem una interessant i colpidora excursió a la batalla del Cap de Pont de Seròs per ser l’indret on va tenir lloc l´últim gran enfrontament armat  de la Guerra Civil a  Catalunya.

Pararem també a l’ermita de Carrassumada, a Torres de Segre, un magnífic mirador del Cap de Pont de Seròs.

Acabarem la sortida a la Cova-Hospital de Santa Llúcia, a La Bisbal de Falset (comarca del Priorat), recentment investigada per la innovadora historiadora britànica Àngela Jackson.

Dinarem en un restaurant de la zona del Priorat.

Ens acompanyarà durant tota la jornada l’historiador Josep Guàrdia i Rufié per il·lustrar-nos sobre els fets relatius a la batalla.

Reserva de places (màxim 4 places per correu o trucada) a partir del 15 de gener: Per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva). Per telèfon al 682 621 792 (de 16 a 18 h). Un cop us confirmem la plaça haureu de fer el pagament màxim el 31 de gener (el preu inclou el desplaçament en autocar i el dinar).

Barcelona, més Gaudí i ciutat de la Literatura UNESCO, 18 de novembre de 2018

4 d’oct. 2018, 10:45 publicada per Excursionisme Ateneu   [ actualitzat el 26 de nov. 2018, 5:41 ]

 En aquesta ocasió, per una banda, us proposem visitar la Casa Vicens, el primer habitatge projectat per Gaudí, patrimoni mundial de la UNESCO i obert al públic només des del novembre del 2017.
 I per l’altra, acompanyats per la Joana Alba Cercós, col·laboradora de la secció de Biblioteca i amb qui hem comptat en altres ocasions, farem un itinerari literari.
Barcelona és “Ciutat de la Literatura UNESCO”. La designació li reconeix l'excel·lència i obliga les ciutats que formen part d’aquesta xarxa a promoure la seva forma artística i a col·laborar internacionalment compartint bones pràctiques, donant suport a la llibertat d'expressió i a través de projectes que assegurin que la literatura arriba a públics el més amplis i diversos possible, tant a nivell local com internacional. 

 

Reserva de places (màxim 4 places per correu o trucada): a partir del 4 d’octubre

. per correu electrònic a excursionisme@ateneulleida.cat (sempre confirmem la reserva).

. per telèfon al 682 621 792 (de 16 a 18 h)

Pagament: Un cop us confirmem la plaça haure de fer l’ingrés com a màxim el 31 d’octubre.

1-10 of 77