Sant Martí


Presentació al barri de l’estudi “Torres més altes han caigut: el model 22@ al descobert” i d’un decàleg de propostes obertes

posted Sep 28, 2011, 2:11 AM by ASF Catalunya   [ updated Sep 28, 2011, 2:15 AM ]

Dijous 12 de maig a les 19h davant l’assistència d’una trentena de veïnes del barri, bona part procedents de moltes associacions i col·lectius del barri, l’Assemblea de Joves i Endavant vam presentar les dades més rellevants del balanç de 10 anys de 22@ al Centre de Barri del Poblenou.

A la presentació es va explicar com l’origen de la realització d’aquest estudi es va basar en voler esbrinar com es traslladava la crisi del sistema productiu capitalista a la pròpia planificació urbanística del sistema. Intentant evidenciar com en un moment de crisi justament les necessitats socials i locals de les veïnes es veien més greument perjudicades tant pel que fa a l’accés a un lloc de treball, a un habitatge, a les prestacions dels equipaments socials, a la conservació del patrimoni com la corrosió dels vincles de cohesió i identitat social del barri. Així, i pretenent mostrar quines han estat les prioritats en la urbanització del 22@ i els altres plans urbanístics al Poblenou, es va acabar fent un balanç entre el Poblenou de l’any 2000 i l’any 2010, analitzant que s’ha fet i aquí anava dirigit, i el que no s’ha fet que justament era el que anava dirigit al veïnat del barri. Van destacar que aquest treball era el resultat de més d’un any de treball realitzat en les estones lliures entre responsabilitats laborals, estudiantils, familiars i domèstiques.

Després de mostrar les dades més rellevants de la transformació urbanística, es van fer públiques les intencions que pretén ser aquest estudi:

- un punt d’inflexió en la presentació pública del que significa el projecte 22@ i les conseqüències socials que ha tingut i està tenint pel Poblenou.

- una alternativa discursiva dirigida al veïnat que sigui reflexiva i crítica en torn a les formes de comprendre els canvis que s’han produït al barri.

- una referència analítica, des d’una perspectiva crítica, per a l’àmbit acadèmic sobre els processos socials que s’han donat al Poblenou amb la transformació urbanística.

- una caixa d’eines bibliogràfica suficientment exhaustiva per a tota persona interessada en seguir analitzant i estudiant el Poblenou.

- i, a la fi, un punt de partida per a començar a desenvolupar des del teixit social i associatiu del Poblenou un nou model de barri que es basi en els interessos i necessitats locals i socials de les veïnes.

Finalment es va donar a conèixer un decàleg de propostes obertes des del Poblenou per començar a repensar el barri des de la base de 10 anys d’implantació del 22@.

Han desallotjat el CSO ARTKATRAZ

posted Sep 28, 2011, 1:56 AM by ASF Catalunya   [ updated Sep 28, 2011, 2:07 AM ]

ESCRIT EL 7 JULIOL, 2011 PER REDACCIÓ A POBLENOU

Carrer dels Almogàvers, 135

Avui dijous 7 de juliol, agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra han desallotjat el CSO ARTKATRAZ, situat a la cruïlla dels carrers Almogàvers amb Avila, que estava amençat de desallotjament des del passat 1 de juliol.

El terreny és propietat de Metrovacesa que preten contruïr-hi un parc empresarial del 22@. El CSO Artkatraz era un espai de circ i skatepark autogestionat, on hi vivien més de 100 persones.

El passat 28 d’abril representants de la immobiliària Metrovacesa van comunicar als okupants del CSO Artkatraz que havien d’abandonar la nau del carrer Almogàvers, 135.

Després del judici celebrat el mes de maig, el jutge va ordenar el desallotjament obert a partir del passat 1 de juliol. La majoria de les persones que residien a l’edifici, una cinquantena, van abandonar l’immoble l’1 de juliol, quan es va fer efectiva l’ordre de desallotjament.

EL DESALLOTJAMENT

El desallotjament ha començat a les 06.30 h del matí. Només hi havia una desena de persones a l’interior. Fins a l’immoble, situat al carrer Almogàvers, 135  s’hi han desplaçat12 furgonetes de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra i 1 de la Guàrdia Urbana. Per tal d’efectuar el desallotjament, la policia ha tallat la circulació del carrer Álaba, entre el Almogàvers i Sancho de Ávila.

 Video del desallotjament: http://www.btvnoticies.cat/2011/07/07/desallotjament-pacific-de-la-casa-okupada-alkatraz-al-districte-de-sant-marti/

1-2 of 2

Comments