Sant Andreu


EN CONSTRUCCIÓ

Entre tots i totes estem seguint el que passa als barris. Vols Col·laborar?

Posa't en contacte amb nosaltres a: asfcatcomunicacio@asfes.org
En Construcció

ATENEU L'HARMONIA

posted Nov 27, 2011, 2:12 PM by Unknown user

Corria l’any 2005 quan a les nostres orelles va arribar que per fi els terrenys de la Fabra i Coats eren propietat de l’Ajuntament. És en aquest moment que es va comencar a gestar la idea d’un grup de veins identificats amb diferents entitats socials, culturals i de lleure andreuenques de comencar a reunir-nos per tal de xerrar sobre el futur que voliem en aquest complex fabril amb tanta historia.

En un principi es va fer una primera reunió a l’AVV de Sant Andreu de Palomar on es va parlar sobre les mancances d’equipaments adequats i, en general, sobre què volíem o no dins de la Fabra i Coats. Però no va ser fins una mica més tard que entitats i persones individuals vàrem comencar a creure que calia aprofitar aquest espai per plantejar-hi un equipament destinat a ser un motor social per les diferents expressions culturals de Sant Andreu de Palomar. Un equipament que pogués oferir un oci no comercial fora de l’actual model de grans superfícies, que oferís serveis a la població (espais polivalents, bucs d’assaig, espai per tallers, conferències, exposicions...), i que tot això es compaginés amb uns espais de qualitat i dissenyats pensant en les entitats que ara es troben en espais amb una situació precària. La idea era crear i consolidar un espai de trobada.

 

A partir d’aquest punt, ens vam comencar a reunir al local de Diables de Sant Andreu amb dos objectius comuns:

1.         No deixar perdre aquesta última oportunitat de recuperar un espai tant significatiu per Sant Andreu

2.         Desenvolupar un projecte obert i solvent que ens permetés optar a la gestió d’aquest espai, amb la creenca que el futur del projecte depenia de nosaltres, la gent que vivim i treballem per Sant Andreu, que érem els qui millor podíem saber com fer-ho i com havia de ser.

 

 Aquest espai es el que avui anomenem L’Harmonia.

 

Triar aquest nom no va ser dificil ja que reflecteix el sentiment que volem generar entre tots els veins, alhora que ens connecta amb la història de Sant Andreu, ja que en un breu període de temps durant la República, es va anomenar L’Harmonia de Palomar. Des d’aquell somni inicial la nostra situació ha canviat significativament.


 

 En primer lloc perquè a dia d’avui ja fa dos anys que estem constituides com a Federació d’entitats, i en segon lloc perquè no parem de creixer.

 

La nostra presencia al carrer amb l’organització d’actes ja consolidats a Sant Andreu (les tres calcotades populars amb mes de 500 participants; l’organització de dues festes de la primavera, amb una convocatoria de participants i d’entitats molt nodrida; actes per la festa major; taules rodones explicant la nostra proposta...) la complementem, com la resta d’entitats, amb la (de vegades) feixuga tasca de seguir els moviments administratius, assistir a totes les reunions de seguiment de la Fabra i Coats i de perseguir a l’Ajuntament perquè ens concedeixi reunions per seguir desenvolupant propostes pel projecte. 

 


A dia d’avui, i després d’un llarg camí, gràcies a l’esforç de molta gent, hem elaborat un projecte (planells, plans de viabilitat, anàlisi de les necessitats) que hem anat presentant a l’Ajuntament en diverses ocasions. Creiem que és gràcies a aquesta constància i treball que, tot i les dificultats, el Districte ens ha comunicat que en breu es crearà una Taula de Treball amb arquitectes i L’Harmonia per tal de configurar aquest espai.  Ara, però, ha arribat el moment de no abaixar la guàrdia i que les entitats estiguem atentes per tal que les nostres reivindicacions siguin escoltades i tingudes en compte, ja que no són el fruit del caprici d’uns pocs, sinó una anàlisi feta a consciència sobre les necessitats que tenim els veïns, col·lectius i entitats de Sant Andreu de Palomar.

.

FEDERACIÓ D’ENTITATS FORMANT L’HARMONIA:

- A.E. i G. Flor de Neu (agrupament escolta i guia)

- A.E. Jaume I (agrupament escolta)

- CEPA (centre d’ecologiai projectes alternatius)

- Cordada (associació excursionista i ecologista)

- Diables de Sant Andreu (colla de diables)

- El Borró (cooperativa de consum ecològic)

- El Brot (cultura llibertària)

- Grallakatú (grup de percussió)

- JOC Sant Andreu (joventut obrera cristiana)

- La Xarxa de Sant Andreu (activisme social)

- Col.lectiu de Cinema Popular (Cinefòrums)

- Pachamama Sant Andreu (grup de consum ecològic)

- Sahandreu (solidaritat amb el poble saharauí)

- Comissió de Cultura de l'Assemblea de Sant Andreu Indignat!

 

MÈS INFO I CONTACTE A:

http://ateneuharmonia.blogspot.com/

Facebook: Ateneu L'Harmonia

ateneuharmonia@gmail.com

1-1 of 1

Comments