Respectăm diversitatea

Redeeming Diversity

Salvăm patrimoniul cultural

Saving Our Cultural Heritage

Investim în viitorul nostru

Investing in Our Future

Susţinem interculturalitatea

Promoting Interculturality

Vineri, 14 decembrie 2018, Asociația Multiculturală “Anticus” a organizat în Spațiul Public European al Comisiei Europene din Bucureşti, strada Vasile Lascăr nr.31, un recital de poezie în limba tătară susținut de Taner Murat. Evenimentul a marcat intrarea în anul 2019, Anul Internațional al Limbilor Autohtone, dar şi ziua de 18 decembrie, Ziua Minorităților Etnice din România.

Vineri, 23 noiembrie 2018, începând cu ora 16:00, Casa Avramide din Tulcea i-a găzduit pe tătari.

Luni, 15 octombrie 2018, la Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie din Constanța a avut loc spectacolul “Toamnă culturală dobrogeană” care a reunit moda, literatura, muzica şi arta plastică. A fost o manifestare culturală a comunității tătare dobrogene în organizarea Grupului Civic Tătar, a Asociației Multiculturale “Anticus” şi Bibliotecii “Musa Gelil” în colaborare cu MINAC.

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, la Muzeul de Artă din Constanța, în cadrul spectacolului “O toamnă cât o mie de piane”, s-au reunit poezia, actoria, coregrafia, muzica şi critica literară.

Grupul Civic Tătar, Asociația Multiculturală “Anticus” şi Biblioteca “Musa Gelil” în colaborare cu Muzeul de Istorie Națională şi Arheologie Constanța organizează “Toamnă dobrogeană” – un eveniment cultural tătăresc.

Joi, 4 octombrie, la întâlnirea Cenaclului Literar “Mihail Sadoveanu” au participat peste 50 de persoane. Printre aceştia s-au regăsit şi membrii Cenaclului Literar “Mircea Eliade” din Cernavodă, prieteni ai cărții, iubitori de literatură, care au vrut să-i fie alături domnului Neculai Laza-Bogdanovici la lansarea volumului de povestiri „La o cafea, despre țărani...” şi debutul în Cenaclul Literar „Mihail Sadoveanu”.

Joi seara sala de la Hotelul Militar C2 din Constanța s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru Cenaclul Literar "Mihail Sadoveanu". Colegi și prieteni au fost alături lui Gheorghe Mihalache la lansarea volumului său de poezii, “Jocuri pe hârtie”.