Carousel imageALECLA 2020Anticus Multicultural Association

Editura Anticus Press din Constanța a publicat volumul bilingv de poezie „Ușîșlarîmdan – Din zborurile mele” al poetei Cidem Narcis Brăslașu. Cartea face parte din Programul de Arhivarea a Limbii Tătare inițiat în anul 2019 de către Asociația Multiculturală Anticus cu prilejul Anului Internațional al Limbilor Indigene al UNESCO. (Citește mai mult)

„Gypsy Spirit” conține o colecție de nuvele, proză scurtă, eseuri, comentarii și memorii publicate de Ute Carson de-a lungul vieții. Fiica, nepotul și ginerele contribuie cu o mulțime de fotografii și lucrări de artă făcând din acest volum o adevărată aventură colectivă a familiei. (Cititi mai mult)


Sâmbătă 7 iulie începând cu ora 20:00 iubitorii muzicii din Constanța au fost invitați de către Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski” la un nou concert gratuit susținut în aer liber conform Regulamentului de participare al teatrului. În parcul teatrului, melomanii au putut asculta concertul de arii celebre intitulat „Musica sempre libera”. (Citește mai mult)

La Constanța, editura Anticus Press a publicat volumul „Carantina iluziei sau Despre joker” al poetului Florin Chelan. Evenimentul face parte din programul „Constanța-Cetate a Literaturii UNESCO” inițiat de către Asociația Multiculturală Anticus. Volumul conține mai multe secțiuni de poezie modernă și haiku dintre care una în limba engleză precum și un capitol de recenzii literare. Lectură plăcută! (Citește mai mult)

Reuniunea forumului politic la nivel înalt pentru dezvoltare durabilă în 2020 va avea loc de marți, 7 iulie, până joi, 16 iulie 2020, sub auspiciile Consiliului Economic și Social. Aceasta va include reuniunea ministerială de trei zile a forului de marți, 14 iulie, până joi, 16 iulie 2020.

Tema va fi „Acțiune accelerată și căi transformatoare: realizarea deceniului de acțiune și măsuri pentru dezvoltare durabilă”. (click aici)


Scriitorii constănțeni continuă să susțină cauza cetății noastre. De data aceasta, pentru „Constanța – Cetate a Literaturii UNESCO” pledează haijinul octogenar Radu Patrichi cu volumul „Iar pescărușii – The Seagulls Again”. Autor a peste 45.000 haiku, activitatea literară a seniorului Radu Patrichi se confundă cu istoria poeziei japoneze în urbea noastră și cu existența Societății de Haiku Constanța în conducerea căreia este prezent ca membru fondator. „Iar pescărușii – The Seagulls Again” este o selecție bilingvă în care variantele din limba engleză apar sub traducerea Alexandrei Flora Munteanu. (Citește mai mult)

Cartea „Pelerinaj în Țara Sfântă” a cărei autoare este scriitoarea Vasilica Mitrea, se prezintă ca o carte documentar și nu numai, care abundă în note informative cu caracter geografic, religios și interuman, expuse într-un mod descriptiv, savuros, de o eleganță aparte, care induce cititorului, imaginea locurilor de neuitat din Țara Sfântă, dar și esența propriilor trăiri.

Acest florilegiu de informații și senzații, dă lucrării de față, o grandoare apoteotică.

Trezorieră a unui limbaj religios ce indică un suflet aplecat spre cele sfinte, autoarea ne poartă pe tărâmurile sacre cu aceeași naturalețe cu care vântul își poartă frunzele. Edificatoare este relația autoarei cu oamenii pe care îi iubește instinctiv și dezinvolt. Se conturează subliminal un suflet pur, suav și iubitor de frumos.

Încredințați fiind, de faptul că multe suflete se vor împărtăși de frumusețile celor descrise și de binecuvântarea lui Dumnezeu, o felicităm pe autoare și îi urăm mult spor pe mai departe, în activitatea literară.

Preot-poet Gabriel Constantin

Vicepreședinte al Ligii Scriitorilor,

filiala Dobrogea

(Citește mai mult)