Dr R. Horowitz

Dr. Richart Horowitz, Amerikaans internist, behandelt sinds ruim 27 jaar lyme-patienten in de USA. Gedurende deze carrière behandelde hij al zo'n 12.000 patiënten met de ziekte van Lyme, niet enkel uit de USA maar ook uit Canada en Europa (België, Frankrijk, Noorwegen). Gedurende vele jaren was hij voorzitter van ILADS (the International Lyme and Associated Diseases Society)

Ook vind je in zijn boek een uitgebreide vragenlijst terug, die dokters zouden moeten voorleggen aan hun patiënten, waarbij de antwoorden zullen aangeven of die persoon al dan niet lyme heeft. Daarom vindt hij dat bloedanalyses overbodig zijn. In het eerste hoofdstuk van dit boek vindt u deze vragenlijst. (zie ook : questionnaire (Engelstalig) of vragenlijst (Nederlandstalig)

Voor meer informatie over zijn boek, klik hier.

In zijn boek "Why can't I get better. Solving the mystery of Lyme and chronic disease" bewandelt Horowitz nieuwe paden met een 16 punten Differentiële Diagnostische Kaart, de basis voor zijn Lyme behandelingsplan, alsook een overkoepelende aanpak om alle chronische ziekten aan te pakken. Hij introduceert MSIDS, of Multi-Systeem Infectieziekten Syndroom, een nieuwe kijk op chronische ziekte die een belangrijke ontbrekende schakel kan blijken te zijn. En hij bespreekt in detail de belangrijkste symptomen van Lyme en co-infecties, met inbegrip van disfuncties van het immuunsysteem, slaapstoornissen, chronische pijn en neuro-degeneratieve aandoeningen.

Link naar de website van Dr. R. Horowitz : You can get better

Bronnen:

www.cvsmeliga.be

www.me-gids.net