Aan de Orde van geneesheren

Geachte Orde der Geneesheren,

Betreft klacht RIZIV/Dr.Uyttersprot

Met dit schrijven richt ik mij tot U omdat het onaanvaardbaar is in ons land waar mensen zoals ik met de aandoening ME/CVS/FIBROMYALGIE/SPASMOFILIE gestigmatiseerd worden.

Dr. Uyttersprot werd mij aanbevolen door het Vlaams Patiëntenplatform. Ze is een lieve dokter met een gedreven persoonlijkheid omdat zij zelf wel het best weet wat CVS is. Ze probeert ons te helpen om ons leven, de pijn in ons lichaam etc wat leefbaarder te maken met medikatie en voedingssupplementen, proteïnen enz. Ik haal om de drie weken een baxter in het dagziekenhuis AZ Maria Halle in samenspraak van beide dokters. Dat Dr. Uyttersprot medicatie gegeven heeft zonder toelating lijkt me als het zoeken naar een naald in een hooiberg ????

De monsterboete die zij moet betalen vind ik grof en onverantwoord, gelukkig wel krijgt de Dokter de steun van al haar patiënten en dat is wel het vermelden waard. Hoe kan je iemand veroordelen als je de regels van de medische wet naleeft ? Er is geen patiënt overleden maar wel beter van geworden ! Ik heb de Eed van Hippocrates gelezen, geen enkel feit bewijst dat Dr. Uyttersprot een onheil heeft aangericht. Ze wordt verafgood door haar patiënten en gesteund, is dat misschien het schoentje dat wringt ? In een democratisch land een dokter schorsen die bekwaam en eervol haar werk doet dat is discriminatie en ontoelaatbaar in de wereld waarin wij nu leven !

Een patiënt die haar dokter nodig heeft !!!!

Kathleen Lefaible