1. Nyitóoldal


Van sejtésed, hogy milyen egy cserkésztábor?
Hogy működik egy cserkész őrs, raj?
Mik a csapatunk jellegzetességei?
Legalább egy film erejéig csatlakoznál, egy közösséghez, ahol életre szóló barátságok születnek?
Ha igen, folytasd az olvasást...Kedves Látogató!

Kevés olyan erős, összetartó közösség van ma, mint a cserkészet. Ahol életre szóló barátságok köttetnek, ahol minden korosztály megtalálja a számára megfelelő szórakoztató, ugyanakkor tartalmas programot, ahol az élet egyéb területein is hasznosítható tudást szerezhet az ember.
A közösségek, köztük a cserkészetnek társadalomra gyakorolt jótékony szerepéről kevés hír jut el az emberekhez. Sokan nem tudják, miért vagyunk, mit csinálunk, miért dolgozunk önkéntesen nap mint nap, és miért annyira jó és hasznos ehhez a közösséghez tartozni.
Éppen ezért szeretnénk megmutatni mi az, ami bennünk van, mi az, ami egy életen át megtart minket a cserkészetben, hazánk és a világ legnagyobb ifjúságnevelő közösségében.
Belefogtunk egy nagy dologba, amiben szeretnénk jó példával elöl járni: A 192. sz. Erdősi Imre Cserkészcsapat újjáalapításának 10. évfordulójára készít egy filmet. (A csapat 1922-ben alakult.) Jó munkával teli tíz év van mögöttünk az újraindulás óta, melyet szeretnénk feleleveníteni, másokkal is megosztani. Hisszük, hogy küldetésünk van, és ezzel a filmmel is szeretnénk az Alapítónk által hátrahagyott legfontosabb üzenetbe beleállni:

"(...) az igazi boldogságot csak a másoknak nyújtott boldogság által érhetitek el. Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok." /Robert Baden-Powell of Gilwell, a cserkészet alapítója/

Kérjük, tekintse át a filmünk készítésének munkafolyamatát, és támogassa annak valamelyik részletét, amilyen formában teheti. Segítőként, vagy támogatóként is örömmel vesszük jelentkezését. Segítségét előre is köszönjük!

160 fős cserkészközösségünk nevében kívánok lelkes böngészést és jó munkát!

Soós Árpád Celsus csst.
csapatparancsnok, producer