Tips og tricks

Hent liflig lyd til videoklippene
Der er steder på nettet, hvor musik kan hentes gratis på legal vis.
Open music archive tilbyder blues, jazz o. lign. fra forrige århundrede, som der ikke længere er ophavsret på.Opdatering på Facebooks algoritmer


Om du bliver set eller glemt på Facebook afhænger af, om du følger samme strøm som Facebooks algoritmer. Det er regler, som afgør, hvor og hvornår dine indlæg bliver placeret hos andre brugere. Nu har Facebook efter en undersøgelse af sine brugere indført en "sandsynlighedsberegner", som regner ud, om dit indlæg er noget, dine følgere eller venner vil synes, er interessant. Hvis ja, vil det blive placeret højt på deres nyhedsstrøm. Hvis nej, ryger det nedad i rækkerne.

Se først


Hvis du er indehaver af en FB-side kan du derfor opleve færre responser på dine indlæg - hvis de i forvejen ikke var noget, dine brugere vurderede som vigtige for dem. I det tilfælde kan du vælge at ændre på dine indlæg i håb om at ramme brugerne bedre. Eller du kan ty til det kneb at bede dine brugere prioritere indlæg fra dig. Det kan de gøre ved at besøge dig/din side. Holde musen over "synes godt om"-knappen - og her vælge "se først".

En anden mulighed som bruger er at sætte præferencer for nyheder. Det kan man gøre ved fra en computer at klikke på den grønne trekant øverst til højre - og herefter vælge præferencer for nyheder.18 tips til mere trafik på hjemmesiden


Værktøjer til sociale medier

Her er lige et par værktøjer, som vi er begyndt at benytte til overvågning af sociale medier.

Whale

Med Whale kan man holde øje med, hvad der hitter på Facebook i Danmark.

Foto: Mike Licht

http://free.whale-pro.com/dk/posts

Freeanalytics

Denne funktion giver dig analyser af din Facebook-side fra nye vinkler. Fx "fan penetration", der siger noget om, hvor mange af dine fans, du når med dine posts.

http://freeanalytics.komfo.com

Socialpunch

Du vil måske også gerne benchmarke - se hvordan din Facebook-side klarer sig i sammenligning med andre, danske Facebook-sider. Det kan du hos Socialpunch.

http://socialpunch.dk/facebook-sider/

Der er mange, mange, mange flere, og du kan lige nu se nogle af dem i Astrid Haugs post på LinkedIN.

Foto: Mike Licht


QR-koder kan alligevel være gode

Hej, det er mig, der har skrevet om qr-koderne:)

Det er blevet almindeligt at mene, at qr-koder er et flop. Men her er fem gode råd til at få dem til at blive en effektiv del af kommunikationen. Tak for tips'ene til kommunikationen.dk

1. Giv kunderne klar besked om, hvad de opnår ved at skanne. Der skal være værdi i den anden ende, og kunderne skal vide, hvad det er.

2. Fortæl, hvordan man skanner. Ikke alle ved det.

3. Det indhold, man kommer til, skal være tilpasset mobilen (bl.a. responsive).

4. QR-koden skal være mindst 2,5 x 2,5 cm. Hvis koden skal kunne skannes på afstand, siger en tommelfingerregel, at QR-koden skal være en tiendedel af afstanden i højde og bredde. Dvs. 10 x 10 cm, hvis den skal skannes fra en meters afstand.

5. Tænk på, hvad du vil opnå med din QR-kode, og hvordan du kan flytte brugere fra et medie til et andet med den. 

Comments