съобщение

Уважаеми родители и ученици,

Съгласно Заповед № РД-01-435 от 09.09.2022 г. на министъра на здравеопазването се удължава срока на въведените противоепидемични мерки в детските ясли, детските градини, училищата и центровете за специални образователна подкрепа на територията на Република България до 13.11.2022 г.

Кампания по пътна безопасност

Кампанията по пътна безопасност стартира в VII СУ "Найден Геров" - Варна на 11.10.2022 г. с гостуването на екип от Пътна полиция и Детска педагогическа стая. Те запознаха първокласниците с безопасността при придвижване по пътищата и с работата на полицаите. Пред децата бяха демонстрирани предпазните средства, полицейските атрибути, полицейския автомобил. Учениците получиха бележник "Спазваме разпоредбите дружно", както и светлоотразителна гривна с обръщение „Аз внимавам на пътя!“

Инициативата се осъществя от дирекция „ Превенции “ към Община Варна, Общинската и Местните комисии за битка против противообществените прояви на малолетните и ОД на Министерство на вътрешните работи.


„Празниците на различните етноси в България“

Учениците от 3б клас създадоха проектно-базиран урок на тема „Празниците на различните етноси в България“. Чрез презентации, табла и увлекателни разкази, с помощта на сравнения между различните традиции и обичаи, учениците разказаха за еврейските празници Пасха и Пурим, за Курбан и Рамазан байрам,за Василица и Вартананц. Децата работеха в екипи, вълнуваха се и бяха удовлетворени от представянето си. Баклавичките от мюсюлманските празници, ушите на Аман от Пурим и баницата за Василица бяха вкусна награда за усилията им.

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

Съгласно заповед на министъра на образованието и науката № РД 09 -4657/23.09.2022 г., 3.10.2022 г. /понеделник/ е неучебен ден.

Уважаеми родители и ученици,

Благодарим Ви, че откликнахте на призива на VII СУ "Найден Геров" средствата, предвидени за закупуване на цветя за първия учебен ден да бъдат дарени!

Благодарим Ви за съпричастността и подкрепата за пострадалите от природните бедствия в община Карлово!

Кутиите за дарение бяха отворени на 21.09.2022 година в присъствието на комисия състояща се от родители и служители на VII СУ "Найден Геров". Събраната сума в брой от 8760,13 лева бе преведена по сметката на НЧ "Пробуда 1899 г.", с. Каравелово, общ. Карлово.

Още 200 лева, които събраха две от паралелките в училище, са преведени по сметката на община Карлово.

откриване на учебната 2022/2023 година 15.09.2022 г.


9:00 часа - Тържество в двора на училището за учениците от I до XII клас.

След тържеството учениците от I, V и VIII клас влизат в класните стаи без родители.

​КАУЗА "ЗА КАРЛОВО"

Наближава първият учебен ден - 15-и септември.

За ученици, родители и учители това е дългоочаквана, вълнуваща и цветна дата. Тази година събитията в няколко населени места в Община Карлово я правят по-различна.

Екипът на 7 СУ “Найден Геров“ се обръща към всички родители и ученици да проявим съпричастност и подкрепим пострадалите от природното бедствие хора. Призоваваме Ви средствата, предвидени за закупуване на цветя за първия учебен ден, да бъдат дарени.

В деня на откриването на учебната година в училищния двор, в близост до двата входа на сградата, ще бъдат поставени кутии за дарение.

Събраната сума ще бъде преведена по сметка на пострадалите. Сумата ще бъде оповестена на фейсбук страницата и сайта на училището.

„Саморегулирано учене с инструменти от Теория на ограниченията“

Dr. Shoshi Reiter

TOC FOR HUMAN DEVELOPMENT

Kfar-Saba, Israel.

Автор на метода е д-р Шоши Райтер. Тя е била учител и директор на училище, международен експерт в областта на образованието, "Теория на ограниченията", Саморегулирано учене и училищен мениджмънт с прилагане на Теория на ограниченията. В момента е консултант на Израелското Министерство на образованието. Д-р Райтер участва в проекти за изследване, консултиране и прилагане на фокусирани върху потока процеси за непрекъснато подобрение на образованието в цял свят.

Водещ беше самата д-р Шоши Райтер.

През първия ден обучението бе представено пред директори на варненски училища и представители на бизнеса в града.

В рамките на 5 дни педагогическите специалисти научиха (с много практически упражнения) инструментите на ТОС и методите на СРЛ. В края на обучението всеки от учителите завърши с индивидуален план за прилагане на наученото на практика в учебния процес.

Чрез СРЛ и инструментите на ТОС се създават условия, в които всеки ученик поема отговорност за ученето си и осигуря необходимите „инструменти“ с които може да поставя цели, да анализира, да съставя и изпълнява план, да оценява постигнатото, да решава конфликти, да работи в екип, да знае как да учи и да може да учи ефективно през целия живот.

Обучението ще продължи с 2 дневно обучение през месец февруари и с ежеседмични срещи на координатора на проекта с ръководния и преподавателския екип до края на месец юни.

Провеждането на квалификацията стана възможно благодарение на г-н Димитър Димитров, управител на “Ардес информационни технологии” ЕООД, който изцяло финансира проекта.

рОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ

i клас - 01.09.2022 г. /четвъртък/, от 18:00 часа

V клас - 01.09.2022 г. /четвъртък/, от 18:00 часа

VIII клас - 01.09.2022 г. /четвъртък/, от 18:00 часа

Свободни места към 04.08.2022 г. по държавен план прием за учебна 2022/2023 година няма.

национална програма "заедно в изкуствата и в спорта

В VII СУ "Найден Геров" - Варна са сформирани групи:

Модул 1. Изкуства

 1. Вокална група за ученици I - IV клас

 2. Съвременни танци и улични стилове за ученици V - VII клас

Модул 2. Спорт

 1. Футбол за ученици I - IV клас„

 2. Баскетбол за ученици I - IV клас

 3. Волейбол за ученици I - IV клас

Изненадващо представяне /Флаш моб/

"11 Май е ден на Светите равноапостоли Кирил и Методий.Патронът на нашето училище Найден Геров пръв въвежда честването на Светите братя в Пловдив в далечната 1851 година.

Горди сме, че се възпитаници на VII СУ "Найден Геров"!

Гордеем се с българската азбука, книжнина и култура!" - думи на Зара Гинева, 4 "г" клас


Днес, 11 май, по случай Празника на Светите братя Кирил и Методий, наши ученици взеха участие в “изненадващо представяне” /флаш моб/ в търговски център “Орхид”!

Честит празник!

състезание по история на тема "Българската средновековна държава" - 4.05.2022 г.

Участваха 5 отбора от VI клас:

 • отбор "хан Аспарух" - VI а клас

 • отбор "княз Борис" - VI б клас

 • отбор "цар Калоян" - VI в клас

 • отбор "цар Симеон" - VI г клас

 • отбор "хан Крум" VI д клас

Състезанието беше много оспорвано, като участниците показаха задълбочени знания по средновековна българска история.

Жури в състав - Аделина Савова (заместник-директор ), Ивалина Ганчева (учител по история и цивилизации), Габриела Христова (ученичка от XI а клас) определиха победителите:

I място - отбор "хан Крум" VI д клас

II място - отбор "цар Симеон" VI г клас

III място - отбор, "хан Аспарух" VI а клас

Благодарим на участниците във викторината и на прекрасната, подкрепяща публика!

Регионален форум на североизточен район

„Модерни, креативни с поглед в бъдещето“

На 15.04.2022 г. VII СУ „Найден Геров“ съвместно с Регионално управление на образованието – Варна организира Регионален форум на североизточен район /Варна, Добрич, Търговище, Шумен/ „Модерни, креативни с поглед в бъдещето“.

В рамките на форума с участниците ще имат възможност да наблюдават практическо приложение на иновативни методи на обучение и да споделят добри практики от своята дейност.

Материалите могат да се видят на сайта на форума www.7suvarna-forum.com, който се обновява непрекъснато.

Програма Форум.pdf

кОт 14 до 16 април 2022 година VII СУ „Найден Геров“ ще бъде домакин на мобилност по Национална програма „Иновации в действие“.

Нашите гости :

 • ОУ „Свети княз Борис I“ – гр. Бургас

 • ЧПГ „Образователни технологии“ – гр. София

 • ОУ „Васил Левски“ – гр. Кърджали

По време на посещението си партньорите ни ще се запознаят с различни аспекти от работата в VII СУ „Найден Геров“, ще се включат в дискусия, свързана с ползите, възможностите и перспективите на Националната програма „Иновации в действие“ и ще набележат бъдещи съвместни дейности между училищата.

мобилност-програма.pdf

Ние помним и почитаме!

Уважаеми родители и ученици,

По традиция на 23 февруари, рождения ден на нашия патрон Найден Геров, провеждаме училищно математическо състезание.

Поради епидемичната обтановка и невъзможността да го проведем присъствено, Ви каним да проверите знанията си за процент като попълните теста.

На международното състезание по ментална аритметика HORUS, което се проведе в Дубай, нашият ученик Ивайло Ангелов от II "б" клас спечели шампионската титла.

На международната ветроходна регата в Малта, нашият ученик Давид Митев от IV "г" клас завоюва трето място в крайното класиране!

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

По указания на РУО - Варна и заповед на министъра на образованието и науката № РД 09-2224/04.02.2022 г., в която е указан графика за ротация, както следва :

За периода 7.02.2022 г. - 11.02.2022 г.

Присъствено се обучават учениците:

 • от I, II, III и IV клас;

 • от V, VI и VII клас;

 • VIII и XII клас.

В ОРЕС се обучават учениците:

 • от IX, X и XI клас.

За периода 14.02.2022 г. - 18.02.2022 г.

Присъствено се обучават учениците:

 • от I, II, III и IV клас;

 • от VII клас;

 • VIII, IX, X, XI и XII клас.

В ОРЕС се обучават учениците:

 • от V и VI клас.

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

Съгласно заповед на министъра на образованието и науката № РД 09 - 1474/24.01.2020 г., дните от 31.01. 2022 г. до 04.02.2022 г. включително, са неучебни.


Учебните занятия се възобнобяват на 07.02.2022 г. при променени смени, както следва:

 1. Първа смяна се обучават

 • I, II, III клас

 • VIII, IX, X, XI, XII клас

 1. Втора смяна се обучават

 • IV клас

 • V, VI, VII клас

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

По указания на РУО - Варна и заповед на министъра на образованието и науката № РД 09-290/03.01.2022 г., в която е указан графика за ротация, VII СУ "Найден Геров" продължва обучение на ротационен принцип, както следва:

За периода 20.01.2022 г. - 26.01.2022 г. присъствено се обучават паралелките:

 • I "в", I "г";

 • V "а", V "б", V "в", V "г", V "д";

 • VI "а", VI "б", VI "в", VI "г", VI "д";

 • VII "а", VII "г";

 • IX "а", IX "б",

 • X "а", X "б",

 • XI "а", XI "б",

 • XII"б", XII"в"

В ОРЕС, за периода 20.01.2022 г. - 26.01.2022 г. се обучават паралелките:

 • I "а", I "б";

 • II "а", II "б", II "в", II "г";

 • III "а", III "б", III "в", III "г", III "д", III "е";

 • IV "а", IV "б", IV "в", IV "г", IV "д";

 • VII "б", VII "в", VII "д";

 • VIII "а", VIII "б";

 • XII "а"

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

По указания на РУО - Варна и заповед на министъра на образованието и науката № РД 09-290/03.01.2022 г., в която е указан графика за ротация, VII СУ "Найден Геров" продължва обучение на ротационен принцип, както следва:

За периода 20.01.2022 г. - 26.01.2022 г. присъствено се обучават паралелките:

 • I "в", I "г";

 • V "а", V "б", V "в", V "г", V "д";

 • VI "а", VI "б", VI "в", VI "г", VI "д";

 • VII "а", VII "г";

 • IX "а", IX "б",

 • X "а", X "б",

 • XI "а", XI "б",

 • XII"б", XII"в"

В ОРЕС, за периода 20.01.2022 г. - 26.01.2022 г. се обучават паралелките:

 • I "а", I "б";

 • II "а", II "б", II "в", II "г";

 • III "а", III "б", III "в", III "г", III "д", III "е";

 • IV "а", IV "б", IV "в", IV "г", IV "д";

 • VII "б", VII "в", VII "д";

 • VIII "а", VIII "б";

 • XII "а"

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

Поради повишената заболеваемост в училището, по препоръка на РЗИ - Варна и получено разрешение от министъра на образованието и науката, VII СУ "Найден Геров" преминава към обучение на ротационен принцип, както следва:

За периода 13.01.2022 г. - 19.01.2022 г. присъствено се обучават паралелките:

 • I "а", I "б";

 • II "а", II "б", II "в", II "г";

 • III "а", III "б", III "в", III "г", III "д", III "е";

 • IV "а", IV "б", IV "в", IV "г", IV "д";

 • VII "б", VII "в", VII "д";

 • VIII "а", VIII "б";

 • XII "а"

В ОРЕС, за периода 13.01.2022 г. - 19.01.2022 г. се обучават паралелките:

 • I "в", I "г";

 • V "а", V "б", V "в", V "г", V "д";

 • VI "а", VI "б", VI "в", VI "г", VI "д";

 • VII "а", VII "г";

 • IX "а", IX "б",

 • X "а", X "б",

 • XI "а", XI "б",

 • XII"б", XII"в"

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

Стартира обучение на ротационен принцип за учениците от V до XII клас, при следния график:

 • от 2.12.2021 г. до 8.12.2021 г. включително - V, VII и XII клас се обучават присъствено, а VI, VIII, IX, X и XI клас са в ОРЕС.

 • от 9.12.2021 г. до 15.12.2021 г. включително - VI, VIII, IX, X и XI клас се обучават присъствено, а V, VII и XII клас са в ОРЕС.

Учебните заятия за учениците от V до XII клас ще се провеждат втора смяна, с начален час 13:30.

Учениците от начален етап продължават да се обучават по установения ред и график.

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

Съгласно заповед на министъра на образованието и науката № РД 09 - 4465/17.11.2021 г. и във връзка с предстоящите избори за президент на Р България На 22.11.2021 г. /понеделник/ учебните занятия за учениците от I до XII ще се провеждат от разстояние в електронна среда.

Съобщение

Уважаеми родители и ученици,

Съгласно заповед на министъра на образованието и науката № РД 09 - 4003/1.11.2021 г. и във връзка с предстоящите избори На 15.11.2021 г. /понеделник/ учебните занятия за учениците от I до XII ще се провеждат от разстояние в електронна среда.

СЪОБЩЕНИЕ

Поради строително-ремонтни дейности по изграждането на физкултурния салон в VII СУ "Найден Геров", временно ще бъде затворен входът към двора на училището, откъм улица "Найден Геров".


СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Във връзка с актуализиране на данните от РЗИ Варна за броя на заболелите, Ви информираме, че от 25.10.2021 г. /понеделник/ всички ученици от I до XII ще преминат на обучение от разстояние в електронна среда.

Часовете в електронна среда се провеждат при следния график:

ГРАФИК НА ЧАСОВЕТЕ - 2.pdf

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

 1. Учениците от V (пети) до XII (дванадесети) клас на VII СУ "Найден Геров" преминават на обучение в електронна среда от разстояние на ротационен принцип, при следния график:

От 22.10.2021 г. до 27.10.2021 г. включително, в електронна среда от разстояние ще се обучават учениците от VI, VIII, IX, X, XI.

От 28.10.2021 г. до 3.11.2021 г. включително, в електронна среда от разстояние ще се обучават учениците от V, VII, XII.

 1. Обучението се осъществява чрез виртуални класни стаи в облачна платформа G Suite for Education

 2. Часовете в електронна среда се провеждат при следния график:

График на часовете.pdf

За периода 17-22.09.2021г. в VІІ СУ „Найден Геров“ се проведоха занятия „Спазвай правилата – спаси живот!“ за V-VІІ клас и „Големите учат малките на правилата за движение“ за І-ІV клас, във връзка с кампанията на Европейската комисия за повишаване на осведомеността относно устойчивата градска мобилност към Европейския съюз – „Европейска седмица на мобилността“.

откриване на учебната 2021/2022 година 15.09.2021 г.

9:00 часа - Тържество в двора на училището за учениците от I, V и VIII клас. След тържеството учениците влизат в класните стаи без родители.

10:30 часа - учениците от втори, трети и четвърти клас се разделят по класове в предварително определени части на двора (подробна информация - от класните ръководители).

11:30 часа - учениците от прогимназиален етап се разделят по класове в предварително определени части на двора (подробна информация - от класните ръководители).

13:00 часа - учениците от гимназиален етап се разделят по класове в предварително определени части на двора (подробна информация - от класните ръководители).

Тържеството ще се проведе при спазване на противоепидемиологичните мерки, указани от МЗ и МОН.


рОДИТЕЛСКИ СРЕЩИ

i клас - 7.09.2021 г. /вторник/, от 18:00 часа

V клас - 9.09.2021 г. /четвъртък/, от 18:00 часа

VIII клас - 7.09.2021 г. /вторник/, от 18:00 часа

Всички родителски срещи се провеждат онлайн.

Информация се получава от класния ръководител на паралелката по e-mail.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Съгласно заповед РД -09-1028/29.04.2021г. на министъра на облазованието и науката

 1. В периода от 5.05.2021 г. до 7.05.2021 г.

 • присъствено ще се обучават учениците от 1 до 4 клас, 5, 9, 12 клас и децата от ПГ, при спазване на установените противоепидемични мерки.

 • от разстояние в електронна среда ще се обучава учениците от 6, 7, 8, 10, 11 клас.

 1. В периода 10.05.2021 г. до 14.05.2021 г.

 • присъствено ще се обучават учениците от 1 до 4 клас, 5, 6, 9, 11, 12 клас и децата от ПГ, при спазване на установените противоепидемични мерки.

 • от разстояние в електронна среда ще се обучава учениците от 7, 8 и 10 клас.

 1. В периода от 17.05.2021 г. до 28.05.2021 г.

 • присъствено ще се обучават учениците от 1 до 4 клас, 6, 7, 8, 10, 11 клас и децата от ПГ, при спазване на установените противоепидемични мерки.

 • от разстояние в електронна среда ще се обучава учениците от 5 и 9 клас.


СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

 1. от 12.04.2021 г. се възстановяват присъствените учебни занятия за учениците от 1 до 4 клас и децата от ПГ, при спазване на установените противоепидемични мерки.

 2. В периода 12.04.2021 г. до 23.04.2021 г. – присъствено се обучават учениците от VII, VIII и X клас.

 3. В периода от 26.04.2021 г. до 29.04.2021 г. – присъствено се обучават учениците от 5, 9 и 12 клас.СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Съгласно заповед РД -09-798/31.03.2021 г. на министъра на образованието и науката, в периода от 1.04.2021 г. до 2.04.2021 г. обучението на учениците от VII СУ "Найден Геров", ще се осъществява, от разстояние в електронна среда, при спазване на установения график.

За учениците от ХII клас, в периода от 05.04.2021 г до 07.04.2021 г. включително, учебните занятия ще се провеждат втора смяна по установения график, в електронна среда.


Заповед на министъра на образованието и науката

Днес 30.03.2021 г. бе направена първа копка на бъдещия физкултурен салон на VII СУ "Найден Геров", финансиран от Министерството на младежта и спорта.

На събитието присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Варна Иван Портних, Лилия Христова - директор на Дирекция "Образование и младежки дейности", представители на строителната фирма и учители.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Съгласно заповед РД -01-173/18.03.2021 г. на министъра на здравеопазването и заповед РД -09-748/19.03.2021 г. на министъра на образованието и науката, В периода от 22.03.2021 г. до 31.03.2021 г. обучението на учениците от VII СУ "Найден Геров", ще се осъществява, от разстояние в електронна среда, при следния график:

НЕ.png
ПГЕ.png
ГЕ.png

От Деца за Децата на Героите в бяло

Благотворителна кампания на Училищния ученически съвет на VII СУ „Найден Геров“ с подкрепата на родителите


Училищният ученически съвет реализира благотворителна кампания в подкрепа на деца на медици, загубили битката с КОВИД 19. Идеята на Ралица Йорданова от 4 клас беше прегърната от различни ученици и техните родители. В инициативата на Български лекарски съюз се включиха 2а, 2г, 3в, 4а, 4в, 4д, 5а, 5в, 5г и 6г клас.

В писмото от БЛС до нас пише: Огромни благодарности към всички деца, които са се включили в кампанията в подкрепа на каузата "За децата на героите в бяло". Изключително мил жест от Ваша страна, който ще накара други деца да се усмихнат. Благодарим Ви! Заедно можем повече! Поздрави на децата с големи сърца!“

Дано! Ще бъдем щастливи, ако успеем да усмихнем дете в тези трудни времена, в които живеем!

Убедени сме, че във всеки от нас тупти Сърце! И от нас зависи колко голямо е то! Нали?

Ние вярваме, че „Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите!“

Направете и Вие нещо за другите!

Направете го днес!

Заедно можем повече!

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,


След заседание на областен кризисен щаб във връзка с мерки за ограничаване на вирус COVID-19 на територията на област Варна, бе взето решение да се преустановят присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие на територията на област Варна за учениците от пети клас, считано от 00.00 часа на 18.03.2021г. до 26.03.2021г.

До 26.03.2021 г. учебните занятия за учениците от 5 до 12 клас в VII СУ "Найден Геров" ще се провеждат в електронна среда.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

На 10 март 2021 г. на извънредно заседание на областния кризисен щаб за мерки за ограничаване на вирус COVID- 19 на територията на област Варна са взети следните решения:

 • Преустановяват се присъствените учебни занятия в училищата и центровете за подкрепа на личностно развитие на територията на област Варна за учениците от шести до дванадесети клас, считано от 15.03.2021 г. до 26.03.2021 г.

 • За учениците от пети клас:

-Остава в сила Заповед РД-01-52/26.01.2021 г. на министъра на здравеопазването за неприсъствени учебни занятия до 17.03.2021 г.

-След изтичане на Заповед РД-01-52/26.01.2021 г. на министъра на здравеопазването от 18.03.2021 г. до 26.03.2021 г. учениците от пети клас се обучават в присъствени учебни занятия.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

От 4.02.2021 г. /четвъртък/учебните занятия ще се водят при разменени смени, съгласно седмичното разписание за II учебен срок на учебната 2020/2021 година, както следва:

I смяна – ПГ, I, II, IV в, г, д, V, VI, VII клас

II смяна – III, IV а, б, VIII, IX, X, XI, XII клас

В периода 01.02.2021 г. – 17.03.2021 г. обучението на учениците, записани в дневна и индивидуална форма на обучение се извършва както следва:

1.02.2021 г. – 2.02.2021 г. – присъствено се обучават децата и учениците от ПГ, I, II, III, IV клас

4.02.2021 г. – 17.02.2021 г. - присъствено се обучават децата и учениците от ПГ, I, II, III, IV, VII, VIII, XII клас

18.02.2021 г. – 02.03.2021 г. - присъствено се обучават децата и учениците от ПГ, I, II, III, IV, V, X, XI клас

04.03.2021 г. – 17.03.2021 г. - присъствено се обучават децата и учениците от ПГ, I, II, III, IV, VI, IX, XII клас


график.jpg

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Съгласно заповед РД -09-3472/27.11.2020 г. на министъра на образованието и науката и решение на педагогическия съвет, междусрочната ваканция за учениците от I до XII клас в VII СУ "Найден Геров", ще бъде на 3.02.2021 г. /сряда/.

Съобщение

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Националната олимпиада по математика - общински кръг ще се проведе утре 16.01.2021 г. /събота/ от 9:00 часа в сградата на VII СУ "Найден Геров".

Учениците трябва да се явят в училище утре 16.01.2021 г. /събота/, най-късно до 8:30 часа. Задължително трябва да носят: защитна маска за лице, документ за самоличност или бележник, пособия за чертане и писане. Да се информират предварително от преподавателя си по математика за стаята, в която ще се явяват на олимпиадата.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Съгласно заповед РД -09-3610/31.12.2020 г. на министъра на образованието и науката, В периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обучението на учениците от 5 до 12 клас, ще се осъществява, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Съгласно заповед РД -01-718/18.12.2020 г. на МЗ, от 4.01.2021 г. се възстановяват присъствените учебни занятия за учениците от 1 до 4 клас и децата от ПГ, при спазване на установените противоепидемични мерки.

СЪОБЩЕНИЕ

УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И РОДИТЕЛИ,

Съгласно заповед № РД09-3457/26.11.2020 г. на МОН, учениците от ПГ до дванадесети клас на средните училища преминават към обучение в електронна среда от разстояние до 21.12.2020 г.

В VII СУ „Найден Геров“ обучението се осъществява в създадените за всяка паралелка и по всеки учебен предмет виртуални класни стаи в училищния облак. За всички ученици и учители са създадени акаунти, с които те могат да се включват в обучението.

Съгласно изискванията за обучение в електронна среда / чл.3 на Наредба № 10 за организация на дейностите в образованието/, часовете в начален етап са по 20 минути, в прогимназиален – по 30 минути, а в гимназиален – по 40 минути.

Съгласно решение на педагогическия съвет от 27.11.2020 г. седмиците, определени за проектни дейности, ще са след края на учебните занятия за учебната 2020 - 2021 година

Приятна и ползотворна работа! Бъдете здрави!

СЪОБЩЕНИЕ

Уважаеми колеги, ученици и родители,

На основание Заповед РД -09-3171/12.11.2020 г.на МОН и Заповед на директора на VII СУ ,,Найден Геров", от понеделник , 23.11.2020 г,, учениците от пети клас също преминават към обучение в електронна среда от разстояние до 30.11.2020 г. включително при спазване на графика за учебните часове:

СЪОБЩЕНИЕ

Съгласно решение на областния кризисен щаб на област Варна и заповед № РД06-1528 / 19.11.2020 г. на началника на РУО-Варна,

- за периода 23 – 30.11. 2020 г. включително учениците от шести до дванадесети клас се обучават в електронна среда от разстояние;

- за периода 01.12. – 23.12 .2020 г. учениците от шести до дванадесети клас се обучават в хибридна среда съгласно изработен от училището график, който ще бъде публикуван своевременно.


ГРАФИК ЗА САЙТА И ПОЩИТЕ.docx

“Маскираното Добро”

Благотворителен проект на Училищния ученически съвет в Деня на Добрината

Учениците от VII СУ „Найден Геров“- Варна даряват здраве на хора в нужда!

Благотвотворителният проект е идея на Училищния ученически съвет и се реализира в подкрепа на деца от ЦНСТ, социално слаби и медици. Акцията се посвещава на Деня на Доброто-13 ноември. Дарените над 1000 предпазни маски за еднократна употреба и над 400 маски за многократна употреба са вече при децата, възрастните и медиците на първа линия!

Да бъдем добри не е трудно, нали!?

Бъдете здрави!

… И добри!

СЪОБЩЕНИЕ

Съгласно решение на Областния кризисен щаб от 11.11.2020 г.,

учениците от шести до дванадесети клас включително преминават на обучение в електронна среда от разстояние от 12.11.2020 до 22.11.2020 г. включителноСЪОБЩЕНИЕ

Съгласно заповед № РД-09-2980 / 28.10.2020 г. на министъра на образованието и науката учебните занятия за учениците от гимназиален етап /от осми до дванадесети клас/ преминават в електронна среда от разстояние за периода 29.10.2020. – 11.11.2020 г. включително. Часовете ще се провеждат съгласно седмичното разписание.

За всички останали ученици обучението продължава в присъствена форма.


Mесечна целева помощ.pdf
училищни правила Ковид-19.pdf

Уважаеми родители,

На прага сме на новата 2020/2021 учебна година. Започваме я в необичайни условия на световната пандемия от КОВИД 19. Заедно преодоляхме предизвикателствата, пред които ни изправи кризата през тази пролет.

Екипът на VII СУ „Найден Геров“ осъществи сериозна и задълбочена подготовка за организацията на учебния процес. Направили сме възможното да сведем до минимум риска за здравето на децата.

Винаги сме разчитали на Вашата подкрепа като родители и партньори,а сега тя е особено важна!

Молим Ви разяснете на децата колко е важно да спазват правилата, които сме установили в училище-хигиенните мерки, дезинфекцията, дистанцирането.

Нека заедно с общи усилия да запазим здравето на децата, за да бъде успешен и учебният процес.

Убедени сме, че по този начин ще се справим и ще имаме една успешна и ползотворна учебна година.

На добър час на всички!
Откриване на учебната 2020/2021 година 15.09.2020 г.

9:00 часа - Тържество в двора на училището за децата от ПГ и учениците от I, V и VIII клас. След тържеството учениците влизат в класните стаи без родители.

10:30 часа - учениците от втори, трети и четвърти клас се разделят по класове в предварително определени части на двора (подробна информация - от класните ръководители).

11:30 часа - учениците от прогимназиален етап се разделят по класове в предварително определени части на двора (подробна информация - от класните ръководители).

13:00 часа - учениците от гимназиален етап се разделят по класове в предварително определени части на двора (подробна информация - от класните ръководители).

СВОБОДНО МЯСТО

VIII клас - 1 ученик

профил “Софтуерни и хардуерни науки”

за учебната 2020 - 2021 година

Необходими документи за кандидатстване:

 1. Оригинал на свидетелството за основно образование

 2. Служебна бележка с резултатите от НВО по български език и литература и НВО по математика

Срок за подаване на документи в VII СУ "Н. Геров": 10.09.2020 г., до 9:00 часа

Работно време на комисията: 8:30 - 16:30 часа

Важно!

Промяна на датите за родителските срещи

Уважаеми родители, във връзка с въведените противоепидемични мерки на територията на Република България, с цел да се осигури спазването на физическа дистанция при провеждането на масови събирания, се наложиха промени във датите на провеждане на родителските срещи. Те ще бъдат проведени онлайн, за което ще получите информация от класните ръководители.

Уважаеми родители, напомняме Ви, че на присъствените родителски срещи, е необходимо да има само по един представител на ученик, който трябва да носи лични предпазни средства /маска или шлем/.

Присъствени, по определен график ще бъдат само:

 1. Родителски срещи в 8 клас щесе проведат на 8.09.2020 г. /вторник/:

 • 8 "а" - 18:00 часа, във физкултурен салон - 1 етаж

 • 8 "б" - 18:00 часа, в актова зала - 2 етаж

 1. Родителски срещи в 1 клас:

На 9.09.2020 г. /сряда/

 • 1 "а" - 18:00 часа, във физкултурен салон - 1 етаж

 • 1 "б" - 18:00 часа, в актова зала - 2 етаж

На 10.09.2020 г. /четвъртък/

 • 1 "в" - 18:00 часа, във физкултурен салон - 1 етаж

 • 1 "г" - 18:00 часа, в актова зала - 2 етаж

 1. Родителски срещи във 2 клас:

 • 2 "а" клас - 2 етаж, стая 201

- 1 група - 10.09.2020 г. /четвъртък/, 17:30 часа;

- 2 група - 11.09.2020 г. /петък/, 17:30 часа.

 • 2 "г" клас - 2 етаж, стая 204

- 1 група - 10.09.2020 г. /четвъртък/, 17:45 часа;

- 2 група - 11.09.2020 г. /петък/, 17:45 часа.

 • 2 "д" клас - 1 етаж, стая 105

- 1 група - 10.09.2020 г. /четвъртък/, 18:15 часа;

- 2 група - 11.09.2020 г. /петък/, 18:15 часа.

 • 2 "е" клас - 1 етаж, стая 106

- 1 група - 8.09.2020 г. /вторник/, 17:00 часа;

- 2 група - 8.09.2020 г. /вторник/, 18:10 часа.

Учебниците за 8 - 12 клас за учебната 2020 - 2021 година са публикувани на страница "Ученици", подстраница "учебници"

Правила за безопасност на децата и учениците в компютърната мрежа в детската градина, училището и в интернет, разработени от Държавна агенция „Закрила на детето“ с участието на експерти от отдел „Киберпрестъпност” към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” и с Центъра за безопасен интернет

Линк за сваляне на брошурата: https://we.tl/t-xtLMbGDLcs

Линк към кратък наръчник за родители, разработен от Асоциация „Родители“: https://drive.google.com/file/d/19FPprHSevfіvAOG3q48Otg Wmod6a1kBM/view?usp=sharing

Прием след основно образование

за учебната 2020 - 2021 година

инструкция-кандидатстване след 7 клас.docx
важни срокове-след 7 клас.docx
ДЪРЖАВЕН ПЛАН-ПРИЕМ ЗА УЧЕНИЦИ В VIII клас

Нашите десетокласници Георги Койчев и Калоян Нинов от профил "Софтуерни и хардуерни науки", впечатлени от новината, че в училище ще се обучава по специалност "Компютърна анимация", създадоха този клип.

Електронната система за подаването на заявления за прием в първи клас ще отвори на 2 юни 2020 г. /вторник/ в 10:00 часа.

Линк към електронната система за прием в първи клас: https://school.is-vn.bg/

Честит Ден на Детето

на всички малки, големи и още по-големи

Момичета и Момчета!

Добре дошли в Нашия свят!

Да се разходим заедно

Добре дошли в Нашия свят!.mp4

Възрастните също са били Деца!

Потопете се с нас в Детството на любимите ни Възрастни!

Възрастните също са били Деца! mp4.mp4

Представяме Ви Уред за щастие!

Нашият първи СТЕМ+П проект!

Ured_Za_Shtastie_1_June.mp4

Честит празник!

на добър час, випуск 2020!

Телефон за връзка с родители: 052 30-22-28

За мнения и предложения от родители - email: roditeli@7suvarna.com


Мария Нестерова - Директор - email: m.nesterova@7suvarna.com

Ралица Георгиева - Заместник - директор по учебната дейност - email: r.georgieva@7suvarna.com

Йорданка Златева - Заместник - директор по учебната дейност - email: y.zlateva@7suvarna.com

Аделина Савова - Заместник - директор по учебната дейност - email: a.savova@7suvarna.com

Калинка Грудева - Заместник - директор АСД - email: k.grudeva@7suvarna.com

Уважаеми колеги,

Някои казват, че живеем в трудни времена! Други смятат, че е имало и по-трудни... Ще видим!

Днес няма по-риторичен въпрос от този: труден ли е трудът на учителя?

И още един, също риторичен: може ли учителят да се справи с всяка трудност?

Поздравяваме Ви за начина, по който се справяте с трудностите!

За нас е чест да работим с Вас!


Уважаеми родители,

В навечерието на Деня на труда се обръщаме към Вас с думи на благодарност и признателност за това, че в трудното време, в което живеем, имаме удоволствието и честта да споделяме един екип и да вървим заедно по пътя напред и нагоре!

За това, че можем да разчитаме на Вас във всеки миг;

За това, че ни подкрепяте и разбирате;

За това, че ни вярвате и помагате;

За това, че пренебрегвате себе си в името на общата ни кауза: образованието на нашите деца.


Бъдете здрави!

Честит празник във всеки дом!

Нашите аплодисменти в Деня на труда са за Вас!

Екипът на VII СУ „Найден Геров“

Психологична подкрепа за училищната общност във Варна чрез телефонна и онлайн линия

Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности” открива телефонна линия за психологична подкрепа на деца/ученици, родители и педагогически специалисти.

Екип на общинския център за психологична подкрепа ще поема обажданията и ще предоставя емоционална подкрепа, пространство за споделяне на емоции и преживявания, и кризисна интервенция за училищната общност във Варна.

Линията за връзка с подкрепящите специалисти е възможност за преодоляване на емоционалните последици от стреса в условията на принудителна социална дистанция, предизвикана от здравната обстановка в страната.

Всеки работен ден родители, деца и педагози могат да разговарят с психолозите за човешките предизвикателства, пред които са изправени при спазване на принципите за доброволност и дискретност.

График и контакти:

Телефонни консултации

Цвета Стоянова – детски психолог, кариерен консултант

· всеки работен ден от 13 ч. – 15 ч.; 0882 567 038


Онлайн консултации /електронна поща:

Боряна Чалъкова - клиничен психолог, психотерапевт

· всеки работен ден от 10 ч. - 12 ч.;

e-mail: together.withb@gmail.com; 0887 498 047


Марина Габровска - психотерапевт, медиатор

· всеки понеделник и четвъртък от 9 .00 - 13.00 ч.

e-mail: together.withm@gmail.com; 0885 911 728


Националната телефонна линия за деца 116 111/денонощна

Уважаеми родители и ученици,

От 16.03.2020 г. обучението ще се провежда от разстояние по временно седмично разписание, което ще Ви бъде предоставено от класните ръководители, при следния часови график:

за 1 - 4 клас: за 5 - 12 клас:

1 час 8:30 - 8:50 1 час 8:30 - 9:00

2 час 9:00 - 9:20 2 час 9:10 - 9:40

3 час 9:30 - 9:50 3 час 9:50 - 10:20

4 час 10:10 - 10:30 4 час 10:40 - 11:10

5 час 10:40 - 11:00 5 час 11:20 - 11:50

6 час 11:10 - 11:30 6 час 12:00 - 12:30

7 час 12:40 - 13:10

Всеки ученик (родител) трябва редовно да следи каналите за комуникация установени с различните учители в посоченото време.

Уважаеми родители, разчитаме на Вашето съдействие, за да бъдат предприетите от нас действия по-ефективни.

Заедно ще успеем!

Бъдете здрави!


Мария Нестерова

Директор на VII СУ "Найден Геров"

Уважаеми родители,

Във връзка с обявеното от Народното събрание извънредно положение в страната, всеки от нас е длъжен да прояви най-висока степен на отговорност към обществото. Нека запазим спокойствие и да предприемем всички необходими мерки, които се предлагат от Националния оперативен щаб и се прилагат от правителството на Република България.

Най-важната ни мисия днес е да опазим живота и здравето на нашите деца, на възрастните хора, на всеки човек.

Това, което ни се случва, води до промени във всички дейности на обществото, включително и в образователния процес.

Живеем в технологичен свят, който ни предоставя решения за бърза и надеждна комуникация. Сега тези възможности може да подпомогнат учебния процес и да допринесат за пълноценното прилагане на един нов подход към образованието. Дигитализацията е начинът учебно-възпитателната работа да не прекъсва.

Образованието в дигитална среда може да бъде приложено успешно само с Вашата подкрепа и в непрекъснато партньорство с педагогическите специалисти и ръководството на Вашето училище. Всички алтернативни варианти за учене и преподаване от разстояние могат да бъдат използвани. Става дума за електронни платформи за синхронно и асинхронно обучение, онлайн обучение в реално време и електронна комуникация. Подходящи са и електронните варианти на учебници, електронно четимите учебници, както и електронните ресурси на редица доставчици.

Комуникацията е възможна и чрез електронните дневници, електронна поща, социални мрежи и други, при което на учениците в домашни условия ще се оказва дистанционна подкрепа за самоподготовка и упражнения.

Един от положителните резултати на дигитализацията е подобреният обмен на информация между учители и родители. Тя позволява да се засилят процесите на двупосочна комуникация, което ще подобри взаимоотношенията между семействата и училището, ще внесе повече разбиране и толерантност.

За пълноценно прилагане на обучението от разстояние през идните дни е желателно да бъдат изпълнени следните препоръки:

• Следете постоянно информацията, която изпращат учителите на Вашето дете;

• Осигурете тиха и спокойна среда, където детето да се настани удобно и да може да се съсредоточи върху комуникацията с учителя и усвояването на учебния материал;

• Подгответе налично електронно устройство и при възможност – свързване с интернет;

• Съдействайте на педагогическите специалисти за изпълнение на инструкциите и задачите, които поставят;

Ето и някои практически съвети, с изпълнението на които ще допринесете в значителна степен за постигане на общите цели:

• Обсъждайте с детето си какви са неговите задачи за деня и следете за изпълнението им.

• Насърчавайте детето да бъде активно.

• Препоръчително е да осигурите присъствието на възрастен по време на учебния процес от разстояние.

• Съдействайте на по-малките деца с наличната техника, осигурете им възможност да гледат уроците по БНТ

• Споделяйте информация за проблема и насърчавайте Вашите по-големи деца да вземат отговорни решения и да ги прилагат по отношение ограничаване на физическите контакти с приятели и връстници.

• Поддържайте интензивна комуникация с учителите. Споделяйте затрудненията, които срещате, за да намерите заедно най-доброто решение.


Нека бъдем добронамерени, сплотени и да си сътрудничим в името на най-добрия интерес на детето.


СЪОБЩЕНИЕ

Във връзка с въведеното извънредно положение за ограничаване на разпространението на COVID-19 и Заповед № РД-01-124 / 1.03.2020 г. на министъра на здравеопазването до 29.03.2020 г. се преустановяват учебните занятия и всички извънкласни мероприятия в училищата.

Обучението ще се провежда онлайн. Графикът на дейностите ще бъде съобщен допълнително от класните ръководители в началото на следващата седмица.

УКАЗАНИЯ - РЗИ.pdf

Уважаеми родители,

Информираме Ви, че съгласно заповед РД 09-626 / 11.03.2020 г. на министъра на образованието и науката, болни деца и ученици не могат да присъстват в учебните часове.

СЪОБЩЕНИЕ

Със заповед на кмета на град Варна дните 12 и 13.03.2020 г. /четвъртък и петък/ са обявени за неучебни.

СЪОБЩЕНИЕ

Със заповед № РД-01-114 от 05.03.2020 г. на министъра на здравеопазването учебните занятия във всички училища в страната се прекратяват до 11.03.2020 г. включително.

Учебните занятия в СУ „Найден Геров“ ще бъдат възобновени на 12.03.2020 г., четвъртък, в същите смени.

Съгласно заповед на РЗИ - Варна, се преустановяват учебните занятия за периода от 04.03.2020 г. до 06.03.2020 г.

0200-151.pdf

Съгласно заповед № РД09-227/29.01.2020 г. на министъра на образованието и науката се променя датата на областния кръг на олимпиадата по математика от 1.02.2020 г. (събота) на 5.02.2020 г. (сряда).

Преди деня на олимпиадата допуснатите ученици до областен кръг, трябва да се запознаят с разпределението по стаи, което ще бъде публикувано на сайта на МГ „Д-р П.Берон“ – Варна

Учениците трябва да се явят на 5.02.2020 г. (сряда) в 8:30 ч. в Математическа гимназия „Д-р П.Берон“ – Варна, като представят документ за самоличност – ученическа книжка или ученическа карта. Необходимо да е да носят син химикал и чертожни инструменти.

Съгласно писмо на РУО - Варна от 28.01.2020 г. до 05.02.2020 г., се преустановява учебния процес.

Учебните занятия ще бъдат възобновени на 06.02.2020 г. с разменени смени както следва:

ПЪРВА СМЯНА ВТОРА СМЯНА

подготвителни групи III клас

I клас V - VII клас

II клас

IV клас

VIII - XII клас

Заповед.pdf

Хорът при VII СУ "Найден Геров" с диригент Искра Василева участва за пореден път в прегледа на хоровата и храмовата песен, посветен на Рождество Христово. Събитието бе организирано от Община Варна и Варненската и Великопреславска митрополия.

седма.mp4

Коледен Концерт и "Коледа в класната стая"

С пожелание за страхотна ваканция и Коледни вълшебства чрез споделени мигове от училищния коледен концерт!

Нека чудесата ни съпътстват и през Новата 2020 година!

Споделяме щрихи от коледния дух в класните стаи!

Благодарим за атмосферата!

Браво за креативността!

Победителите ще бъдят обявени на 19 декември преди началото на Коледния концерт!


Весели празници!

Ученически съвет

Училищно настоятелство