126 ОУ "Петко Ю. Тодоров" 

За училището

126-то Основно училище „Петко Ю. Тодоров“ е основано през 1953 година. То носи името на известния български писател Петко Юрданов Тодоров. За да научите повече за образователните възможности и материалната обезпеченост, които училището предлага, натиснете тук.

НОВО - от м. Януари 2023 година училището започва да се занимава с извънкласна дейност "ФИНАНСОВА ГРАМОТНОСТ НА УЧЕНИЦИТЕ" (съвместен проект с родители от училище). Повече информация можете да откриете тук.

Актуално

02.03.2023 г.

Дарение от родител за нашето училище


По повод  3 март – Националният празник на България,  г-жа Мария Стоева, майка на Адриана Стоева от 2 г клас, дари на нашето училище прекрасен  портрет на Васил Левски – Апостола на свободата. Портретът е рисуван от  младата художничка Магдалена Замова, която е един от тримата победители в конкурса на Националната художествена академия ,,Портрет на Левски“.  Другите два портрета, победители от конкурса, са подарени на Президента  Румен Радев и музей ,,Васил Левски“. Ръководството, учители и ученици благодарят сърдечно на г-жа Мария Стоева и нейното семейство за този невероятен жест. Подобна съпричастност на родителите е безценен дар за всяко училище и огромна полза за децата. Повече снимки можете да откриете посредством връзката по-долу!

Връзки към онлайн ресурси