LEGO EDUCATİON SETLERİ, FİZİK KURALLARINI SPOR YOLUYLA ÖĞRETİYOR.

Lego Education, tüm fizik kanunlarını spor yoluyla öğretmek için tasarlanmış iki yeni, teknolojisiz sınıf seti başlattı. BricQ Motion setleri, öğrencilere maddenin fiziksel özelliklerini temel alarak kuvvetler, hareket ve etkileşim gibi soyut kavramları anlayabilmenin farklı yollarını sunuyor. LEGO yapım parçaları, jimnastik, kayak ve derbi yarışları gibi sporlar temalı setlerle çocuklara fiziksel kuralları öğretiyor. Altı yaştan on yaşa kadar olan çocuklar için 45401 BricQ Motion Essential kullanılırken, 10 üzeri çocuklar için 5400 BricQ Motion Prime tavsiye ediliyor.

Her fiziksel eğittim kiti, altı ila on saatlik eğitim videoları, çalışma sayfaları ve açık uçlu projeler dâhil olmak üzere çeşitli eğitim araçları içeren bir müfredatla birlikte gelir. İlkokul düzeyindeki öğrenciler, itme ve çekme kuvvetleri ile ilgili araştırmalar yapabilirken, ortaokulda okuyan öğrenciler bilimsel araştırma becerilerini kullanarak daha kapsamlı çalışmalar yapabilirler.

Elektronik ürün olmayışları daha avantajlı

Konu ile ilgili açıklama yapan LEGO Education Başkanı Esben Stærk;

"Önemli olan öğrenmeyi ilgi çekici hale getirmektir. Öğretmenleri eğitim konusunda destekleyen ve STEAM alanındaki öğrencileri küçük yaşlardan itibaren teşvik eden iki yeni ürün getirmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

Ayrıca "Çoğunlukla tuğlalarla denge sağlanmış, güçlü bir halatlı yürüteç aracılığıyla itme-çekme kuvvetlerinin nedenini ve etkisini anlamaktan, kara yatları ve pervaneli arabalarla Newton yasalarını keşfetmeye kadar, BricQ Motion, STEAM konseptlerinin keşfinde daha da fazla öğrenci ve öğretmenin ilgisini çekmek için tasarlandı. " diye sözlerine devam etti.

LEGO Education Lego Education Yeni BricQ Motion setlerini çekici kılan asıl neden teknolojisiz oluşlarıdır. Birçok LEGO Eğitim kitleri elektroniğe dayanıyorken bu yeni ürünler, fiziksel ve uygulamalı bir yaklaşım lehine dijital öğrenmeden kaçınır. Çünkü ilk ve orta derecede eğitim gören çocukların yaşadıkları dünyanın fiziksel kanunlarını çıplak gözle görmeleri ve net bir şekilde anlamaları konusunda elektroniksiz bir anlatım yöntemi benimsemenin önemi vurgulanmaktadır. Birçok eğitimci ilk ve orta dereceli okullarda elektronik araç gereçlerle verilen eğitimlere büyük oranda şüphe ile yaklaşmaktadır. Sporcuların kendilerini geliştirmek adına kullandıkları denge itme-çekme gibi basit fizik kanunlarını anlama ve üzerinde fikir yürütmeye yönelik eğitimlerin deneyimleyerek anlatımı birçok eğitimci tarafından daha başarılı bulunmaktadır.