ועדת ביקורת

אתר ועדת ביקורת בביה"ס הדמוקרטי בלב השרון. אתם מוזמנים לעיין בשאלות הנפוצות הרשומות מטה.

מה עושה ועדת ביקורת?

בבית ספרנו, תפקידה של ועדת ביקורת הוא לקבל פניות בנושא התנהלות גופים בבית הספר, לדוגמת צוות התיכון או ועדת פרלמנט, ולטפל בפניות אלו ע"י פרסום דוחות על התנהלות הגופים.

לוועדת ביקורת אין סמכות לכפות את מסקנותיה על הגופים אך אנו יוצאים מנקודת הנחה שמטרתם הינה להשתפר ולעשות את עבודתם על הצד הטוב ביותר, ומכאן הביקורת תישמע ותוביל לשיפור ותיקון ההתנהלות.

כיצד ניתן לפנות לוועדת ביקורת?

ניתן לפנות לוועדת ביקורת דרך טופס הפנייה, וזו הדרך המומלצת לפנות לוועדה. בנוסף ניתן לפנות לכתובות הדואר של הוועדה (help@bikoret.tk או ישירות ליו"ר head@bikoret.tk). יש לקרוא את ההסברים לפני הפניה, כדי לאפשר לוועדה לקבל את הפרטים הרלוונטיים ולטפל בפנייה בהקדם.

חשוב לציין: בשל משבר הקורונה וההנחיות הנוגעות ללמידה בבית הספר, פנייה ישירות לחברי הוועדה אינה מעשית בשל ההפרדה בין שכבות הלימוד.

איך הוועדה רלוונטית לעידן הקורונה?

שאלה מוזרה ממבט ראשון, אך חשובה. בית הספר משקיע את מיטב המאמצים להמשיך ולקיים שגרה לימודית למרות המצב המורכב שנקלענו אליו. בשל תהליך ההסתגלות למצב הקיים עשויות לקרות טעויות וצוות בית הספר נדרש לקבל החלטות מהותיות בזמן קצר. הוועדה מודעת לכך ומכירה בכך שיש לגלות גמישות בימים אלו ולא "לתקוע מקלות בגלגלים". בנוסף, לא כל החלטה או התנהלות נעשתה ברצון (לעתים המצב או ההנחיות מחייבים שינויים). חשוב לציין שלמרות האמור לעיל כל תלונה תילקח ברצינות והוועדה תעשה ככל שביכולתה לסייע לטפל בנושאים ובהתנהלות הנובעת ממשבר הקורונה.

אילו מקרים רלוונטיים לוועדת ביקורת? (ואילו לא?)

ועדת ביקורת תעשה את מירב מאמציה לסייע בכל מקרה הקשור לגופי בית הספר והתנהלותם. עם זאת, ועדת ביקורת אינה יכולה לתת מענה לבעיות שאינן קשורות לגופים בבית הספר.

במקרים נוספים, למרות שנושא הפנייה רלוונטי לוועדת ביקורת, הוועדה אינה המקום הרלוונטי לפנות אליו משום שאין לה הסמכות לשנות את ההחלטה, למשל בבקשה לערער על החלטת ועדות או שאר הגופים (אלו שייכות לועדת ערעורים, שלה הסמכות גם להפוך את ההחלטה). עוד דגש חשוב, לעתים לוועדת ביקורת אין יכולת מעשית לעזור במקרה ספציפי (כדוגמת חפיפה בין שיעורים במערכת) למרות שהוא נכלל בבעיה רחבה יותר.

מי יכול להצטרף לוועדה וכיצד לעשות זאת?

כמעט כל חבר קהילת בית הספר (הורים, אנשי צוות ותלמידים) יכולים להצטרף לוועדה (למה כמעט? – כי יש מצבים של ניגוד עניינים עם חברות בחלק מהוועדות האחרות).

ניתן לפנות לוועדה בנושא (בדוא"ל, לא בטופס הזה) או לעומר פייניק (פינקי), נשמח מאוד לצרף חברים לוועדה.

מי הם בעלי התפקידים בוועדה?

יו"ר הוועדה הזמני הינו עמית לוק (י"ב), רשימת חברי הוועדה תקבע בפרלמנט.