חיבתיות חיוניות לשבועות

טפח תורן: אופק
ניב גילה לי ש"קרפ" בעברית זה כנראה חביתית.. נחליף שתי אותיות וזה יהפוך ל"חיבתית". השם המקורי היה קרפירות לשבועות

זה אחלא של דבר.. יתכן מאד במסיבת מומולדת בטבע זה מה שנעשה. נביא איתנו קרפים מוכנים.. ונמלא אותם שם עם פירות ויוגורט..  טוב אז יאאלה למתכון. האמת אני כותב כי זה מתכון כל כך פשוט ואין יותר מדי מה לכתוב..

הקרפ עשוי מרכיב אחד בלבד! - בננה. זה למעשה לדר בננה. בחרתי דווקא בננות לא בשלות לגמרי (אם כי לא ירוקות אבל זה גם זקוק לניסוי) כי נראה לי שיש בהן יותר עמילן וגם לא רציתי שזה יהיה מתוק מדי. שמתי כמה בננות בבלנדר - הפכתי לרפרפת אחידה (אפשר גם עם מזלג). את זה אני פשוט שופך על גליון לא-דביק בעיגולים או איזה צורה שאתם רוצים (תוסיפו מים עם זה לא ממש מתפזר). בימים כמו היום אני נותן לזה שעתיים - הופך, מקלף על רשת ועוד שעתיים. מייבשים את זה לא לגמרי - כדי שיהיה גמיש. מאד פשוט!
כמובן שאפשר לשדרג את הקרפ עם וניל או קליפת תפוז או אבקת קקאו..

את זה אני ממלא ומגלגל עם פירות העונה.. יש לנו בגינה פטל ותותים, ואפשר גם בננות, משמש, אפרסק.. על זה אני שופך יוגורט טבעונאי ורוטב תות מתוק (תותים, תמרים ומים בבלנדר).

בתאבון - זה היה להיט - אפילו האח הטיפשעשרה התלהב!

raw vegan lifestyle


רשימת התפוצה לקבלת עדכונים טריים וחיוניים והזמנות למפגשים נאים  במייל הקליקו כאן

מפגשים וארועים

מתכונים (מתכונאים) מהפשוטים ביותר ועד אלו עם 20+ רכיבים ושבועיים הכנה... [מתכון חדש]
המיטפח הטבעונאי - מידע על ציוד חיוני והרכיבים והמזונות השונים
שוק סחר לטבעונאי המצוי
מאמרים השראה ומודעות
כל דף בעץ

כניסה לכותבים והעורכים באתר האתר הזה נבנה ומתוחזק על ידי מתלהבים וחברים שהנושא קרוב לליבם. זהו אתר wiki  - נוח וקל לעריכה קולקטיבית על ידי כל אדם פשוט. את\ה מוזמנ\ת להצטרף אלינו - הציגו את עצמכם בהודעה לanona שטרודל tvuna.org עם הנושא "רוצה אנונא".

טרי טרי שינויים אחרונים באתר
ארגז חול כאן אפשר לשחק ולנסות דברים לפני שעובדים על עמודים חיים בזמן אמת.

התכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר.