CONFINART


Benvinguts a l'exposició virtual dels projectes artístics dels alumnes de Jesuïtes de Gràcia - Col·legi Kostka.

En aquests dies de recolliment, us compartim els projectes que els alumnes de l'escola estan duent a terme durant el confinament per la COVID-19 .

#confinartkostka

#JEdesdecasa

Amb el final de curs, els alumnes d'ESO1 van fer el repte viral d’aquest confinament! Van escollir una obra artística i van fer-ne una imitació.

Aquí us compartim el resultat!

"Retrat d'un desconegut"

Els alumnes de batxillerat artístic de quatre escoles de la xarxa: Jesuïtes Casp, Jesuïtes el Clot, Jesuïtes Gràcia i Jesuïtes Sarrià, exposen les seves obres d'art en l'exposició virtual "Retrat d'un desconegut"

El 25 de juny a les 18h tindrà lloc la inauguració de l'exposició " Retrat d'un desconegut". Seguint el procediment d'anys anteriors, cada alumne ha fet i enviat un sobre artístic amb una carta a un alumne d'una altra escola, en la qual s'ha descrit ell mateix, físicament i psicològicament. Alhora cada alumne ha rebut una carta que ha hagut d’analitzar i interpretar a través d'un retrat. Ha estat tot un repte, creatiu i valent; primer fer un sobre artístic i una carta parlant d'un mateix, i després fer un retrat intentant interpretar la personalitat que hi ha a la carta i mostrant l'essència de cada persona.

Els resultats han estat ben diversos i creatius i valen la pena de ser admirats. En aquest enllaç podreu gaudir de les magnífiques obres que han preparat els alumnes!

Aquesta exposició ha estat possible gràcies a la suma d'esforços de l'equip de professors, Cèlia Alloza, Mireia Barrera, Pau Laball, Elvira Mendoza i Emília Verger, un equip liderat per la Concepción Varela (Directora de l'Escola Secundària de Jesuïtes Gràcia).

Moltes felicitats a tots i a totes! i no us perdeu l'experiència de gaudir i disfrutar de totes les propostes creatives i originals que s'han treballat tan artísticament!

El confinament ha estat llarg, ens hem hagut d'adaptar a fer les coses des de la distància i en un espai més reduït. Durant aquest temps, hem après a buscar solucions per no deixar d'assolir els continguts de les matèries. En el dibuix és necessari ser constant i practicar molt per millorar, i els nostres alumnes no han quedat endarrere. S'han sabut adaptar de la millor manera, i una de les solucions per practicar la figura humana, ha estat dibuixar als seus familiars. Així, a part de practicar, aprofitaven per passar temps amb els seus familiars.

Aquests autoretrats són exercicis de 50 minuts que han realitzat els alumnes a casa seva. Amb aquest exercici no es buscava realitzar un treball hiperrealista i ben acabat, sinó més bé treballar l'estructura i conèixer l'anatomia del cap.

Durant el confinament, els alumnes han estudiat els espais de casa seva, i han aprofitat per continuar treballant la profunditat en els seus dibuixos.

Arribem al final del recorregut per la Història de l'Art que han fet els alumnes d'ESO2 i us presentem un recull de treballs sobre el surrealisme. La tasca tractava d'il·lustrar un somni estrany que haguessin tingut o que els hi agradaria tenir.

A continuació trobareu un segon recull de fotografies, fetes pels alumnes de 2n de batxillerat per la matèria de Cultura Audiovisual II. Donen resposta al títol de 'Refugis en temps de pausa'.

Distortion

L'expressió de la noia denota cansament: el sentiment que pretén transmetre la fotografia. He volgut relacionar la distorsió amb els canvis. I és que la majoria de nosaltres estem percebem canvis a la nostra vida, no només el fet de quedar-se a casa, sinó el fet de quedar-nos tant de temps amb nosaltres mateixos. Aquest temps pot ser un regal per coneixe'ns millor i trobar una mica de tranquil·litat dins de tot el descontrol de fora. Però també ens pot ensenyar aquelles coses que no ens agrada i, ara que pot ser hem vist coses que abans no havíem vist, podem canviar-les, distorsionar-les.

Autora: Maria Agulló

El límit de casa

Durant aquests dies, moltes persones s'han aguantat les ganes de sortir al carrer, tot i les temptacions. Segurament, hem mirat la realitat que es veia a fora amb una mirada d'enyorança que ens feia més atractiu que mai el que es veu des de la porta de casa. Aquesta imatge representa una foto en càmera subjectiva que representa un d'aquells moments de temptació en que per una excusa com agafar el diari, hem hagut de fer un esforç per seguir aguantant dins de casa.

Autora: Lara Gómez

L'enemic invisible

Aquesta fotografia representa la vulnerabilitat de l’ésser humà en front d’un enemic invisible com és el Covid-19. En una situació així, l’ésser humà es troba desemparat, fràgil, indefens i inferior als ulls del virus, que l’observa amb altivesa, com una àliga a la seva presa. Com és possible guanyar un duel amb els ulls completament cecs?

Autor: Sergio Campos

Mirades de confinament

Aquestes fotografies han estat captades els dies 16/04/2020 i 23/04/2020, entre les hores 20:00 i 20:10, moment en què els balcons s’omplen d’agraïment per aquells qui lluiten contra el virus i de condolència pels qui han perdut la batalla. Són moments íntims i plens de vida. Mirades còmplices entre veïns, celebració de Noces d’or, aplaudiments conjunts… màgia.

Autor: Òscar Campos

Dia 62 de confinament

Aquesta imatge mostra cansament i nostàlgia. Està en blanc i negre justament per aconseguir remarcar aquests sentiments. La cara és d'indiferència i la posició del cos també, donant a entendre que el que està mirant a la televisió és completament irrellevant i que únicament ho fa per matar el temps. Crec que és un sentiment que se’ns presenta molt aquests dies, l’avorriment.

Autora: Gal·la Gallardo

Un petit descans

En aquesta imatge hi estic jo estirada a la terrassa de casa, a última hora de la tarda aprofitant els últims rajos de sol. Amb aquesta imatge vull transmetre tranquil·litat, calma i reflexió. Quan hi surto hi veig Barcelona silenciosa i buida i penso amb tot el que està passant. Així que aquesta imatge expressa això, i a més, el descans que a vegades necessitem amb tot el que està passant. Representa que a vegades hem de parar, pensar i continuar; hem de ser conscients del que estem vivint.

Autora: Aitana Vidondo

Distraccions

En aquesta imatge es veu una persona que a través de la finestra observa l’edifici de davant mentre que sosté un llibre entre les mans. Prova de passar una estona llegint, tot distraient-se observant els hàbits dels seus veïns. Fins i tot aquells detalls que mai havien captat la nostra atenció, han arribat a eclipsar les nostres activitats!

Autora: Sofia Sánchez

Durant el confinament, els alumnes d'ESO2 segueixen descobrint períodes de la història de l'art. Us compartim els projectes que han realitzat sobre l'expressionisme i la seva interpretació d'un fragment del relat "El rei Pesta" d'Edgar Allan Poe.

Aquesta setmana, els alumnes d'ESO1 han treballat conjuntament amb l’assignatura de Tecnologia i s'han sumant al Moviment Maker DIY! Un cop fabricat el seu salva orelles l'han personalitzat. Mireu quins dissenys tan originals!

Des de la matèria de Cultura Audiovisual II, les alumnes de 2n de Batxillerat han estat fent un treball de fotografia que portava per títol 'Refugis en temps de pausa'. Es tractava de fotografiar diferents realitats que els inspiréssin algun missatge vinculat amb la situació de confinament que estem vivint.

La qualitat de les feines entregades ha estat molt alta, aquí en teniu una primera selecció significativa.

Mirades de confinament

Aquestes fotografies han estat captades entre les hores 20:00 i 20:10, moment en què els balcons s’omplen d’agraïment per aquells qui lluiten contra el virus i de condolència pels qui han perdut la batalla. Són moments íntims i plens de vida. Mirades còmplices entre veïns, celebració de Noces d’or, aplaudiments conjunts… Màgia.

Autor: Òscar Campos

(In) dependència: "T"

Aquesta fotografia relata una de les fases que travessa un confinat: al començament es té prou motivació com per plantar cara a la situació; posteriorment comencen els dubtes, i finalment té lloc un decaïment moral donat pel fet de sentir, a més a més de ràbia per les pèrdues humanes, impotència de ser presoner del virus i tenir les llibertats privades.

Autor: Òscar Campos



Processed with VSCO with m5 preset Processed with VSCO with b1 preset

Noia a la finestra

En aquesta fotografia, el més important és el contrast interessant entre la quietud del carrer i l'expressivitat de la noia. El que es vol transmetre és que en moments com els d'ara s'ha d'estar units i positius. El filtre en blanc i negre li dóna més exageració a la situació de la fotografia.

Autora: Aina Velasco

L'altra cara de Barcelona

Tinc la sort que des de la meva terrassa sempre he pogut veure com arribaven i se'n van vaixells i avions, així com la plaça sempre estava plena de gent. De sobte, tot allò al que estava acostumada va desapareixer, es va tornar d’un color fosc com el de la imatge, ja que ja no hi havia ni vaixells, ni avions, ni persones.Per aquest motiu, aquesta imatge expressa melancolia i tristesa, ja que trobo a faltar allò que va ser la ciutat, però també hi expressa esperança perquè estic segura de que tornarem a viure com ho feiem, a aquedar, a viatjar i viure més intensament allò que no valoravem tant.

Autora: Aitana Vidondo

Hobbies forçosos

Amb aquesta fotografia he volgut transmetre com a partir d’aquest confinament forçós, ens hem centrat més en les nostres aficions i hobbies, i a més també ens ha ajudat a valorar-los degudament ja que en els nostres dies tancats, son els que ens distreuen durant llargues estones. No obstant, el cromatisme en blanc i negre té la intenció de mostrar que tot i els punts positius que pot tenir el gosar de més temps, no hem d’oblidar que és de forma forçosa.

Autor: Nacho Álvarez

Pintant gotes d'aigua

Simbolitza el concepte d’absurditat que moltes hem conegut aquest confinament: el que l'avorriment ens pot portar a fer. Però també representa la màgia que pintar ens pot aportar i lo vives que ens pot fer sentir (igual de vives que la flor). I igual que aquesta imatge mostra l’art de pintar, serveix per a qualsevol cosa que ens faci sentir vives.

Autoria: Maria Agulló

Reflexes en contacte

En aquesta fotografia veiem una persona que mira l’edifici de davant, que es veu reflectit a la finestra, com intentant establir cert contacte i contemplar les activitats dels seus veïns per a trencar la soledat.

Autora: Sofia Sánchez

Emocions confinades

Aquesta sèrie fotogràfica és un viatge a les etapes del confinament. Cada una de les cares representa una fase i una emoció diferents com a conseqüència de la quarantena i les notícies sobre el Covid-19. Com s’hi pot observar, hi apareixen les següents emocions: dolor, sorpresa, acceptació i felicitat. Sense cap dubte, el període de què tracta la fotografia és una muntanya russa de sentiments, un canvi personal constant.

Autor: Sergio Campos

A Dibuix les alumnes de segon de Batxillerat han treballat en un projecte d'autoretrat introspectiu. Consisteix en a més de fer un estudi del seu rostre treballant l'anatomia, reflectir la seva personalitat. Pel que fa als continguts de la matèria, s'ha treballat ampliant els coneixements d'anatomia, han treballat exitosament la llum i el clarobscur a partir de l'ús d'un únic utensili: el bolígraf.

A primer d'ESO, els alumnes han fet un projecte transversal entre l'assignatura de Música i A&C. Aquest treball ha consistit en crear un clip a partir de la tècnica de l'Stop Motion. Els alumnes han dedicat diverses setmanes a fer recerca de la tècnica, buscar referents, dissenyar l'storyboard i finalment han creat el seu vídeo a partir d'una melodia ben especial que han treballat a Música. Aquí us en presentem una mostra.

Stop Motion Arts & Crafts _ Oliver Scales.mp4
05_ESTRUCH,Thais_Stop motion.mov
Léo Dolcet Stop Motion.mp4
Tània Coma_stop motion.mp4
11_DÍAZ, Laia.mp4
VID-20200509-WA0008.mp4
23_TRILLO, Alba_Stop motion clip.mp4
Maria Stop motion.mov
14_ROCA, Aina_ stopmotion video.mp4
23_TUGAS, Guillem_Stop Motion.mp4
18_VICENTE_Gerard_Stop Motion.mp4
stop motion.mp4

En aquest projecte, els alumnes d'ESO2 han conegut el moviment artístic del fauvisme i han posat en pràctica les seves característiques principals amb la reinterpretació d'uns paisatges ben especials...

Disseny

Una petita mostra dels prototips dels nostres alumnes per al projecte Disseny d'un sofà.

En aquest projecte es veu reflectit el procés de treball des de l'inici fins al desenvolupament final de la idea. Com podeu observar, l'alumne va més enllà de fer únicament el disseny de la maqueta, i a més ha treballat la part de maquetació i presentació de la seva feina.

En les explicacions els alumnes han de reflectir i treballar tota la teoria i els continguts que tenen relació, de manera que ara sigui aquest el seu marc de referència a l'hora de decidir un argument.

Al col·legi Kostka ens preocupem que els nostres alumnes tinguin una mentalitat ecològica i sostenible. Alguns dels nostres alumnes aposten per la sostenibilitat i l'ecologia en els seus dissenys.

Des de l'àmbit artístic ens encarreguem d'enriquir l'imaginari i coneixement plàstic dels nostres alumnes. Algunes d'elles s'inspiren en mestres de la Bauhaus i de la pintura per desenvolupar la idea per a les seves maquetes.

I com no pot faltar, a l'artístic també trobem imaginació i originalitat, per tenir la motivació necessària per realitzar un bon projecte. Un gran secret, és la il·lusió per la creació!

Tot i estar confinats, som vertaderes cavalleres de Sant Jordi, valentes i disposades.

Estar tancades a casa amb les nostres famílies, fa que apreciem molts valors de la vida que en la nostra quotidianitat no ens adonem. I per celebrar-ho, i compartir-ho amb aquells que estimem, us obsequiem amb unes roses que han fet les alumnes de l'artístic del Kostka.


Bon Sant Jordi!

Dibuix I. 1r de Batxillerat Artístic. Kostka

Hiperrealista amb tècnica pastel.

Els alumnes de Dibuix I del batxillerat artístic, han desenvolupat aquesta obra de caire hiperrealsita a partir d'una foto. Cadascú d'ells, va escollir una fotografia de temàtica lliure, la qual primer van analitzar. Després van transformar el llenguatge: d'una fotografia, ara, s'havia de tractar amb una tècnica pictòrica: el pastel. Aquesta tècnica és la principal que tractem en el batxillerat artístic, per exigència de les PAU.

Els nostres alumnes, durant l'etapa del batxillerat, aconsegueixen dominar amb facilitat aquesta tècnica i total resolució.

Les següents imatges, són la primera presa de contacte amb aquest material, i ara es convertirà, en la tècnica que treballaran amb més assiduïtat durant la resta del cicle.

Els alumnes d'ESO1 han dissenyat cartells pels Jocs Florals a partir de diferents tècniques seques.

A ESO2 han fet un projecte transversal entre Català i A&C que ha consistit en escriure una poesia i el·laborar-ne un cal·ligrama a partir d'un autoretrat.

Mireu quines mandales han creat els alumnes d'ESO1.

Amb llapis de grafit, els alumnes d'ESO2 han dibuixat diversos bodegons que han muntat a partir d'objectes que tenen per casa. Es tracta de començar fent un esquema de les línies i les formes principals i a partir d’aquí anar definint els detalls i intentar dibuixar les ombres dels objectes per tal de donar volum a tot el conjunt.